Negocieri la Ministerul Transporturilor cu sindicaliștii ROMATSA

Sindicaliştii ROMATSA au anunţat o grevă de avertisment de două ore, pentru acest sfârşit de săptămână.

Adăugat: 10 Mai 2017
Ultima actualizare:10 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Controlorii de trafic aerian urmează să aibă mâine o întâlnire cu experţi din Ministerul Transporturilor şi reprezentanţii patronatului de la ROMATSA pentru evitarea unei viitoare greve generale.

Deocamdată însă angajaţii sunt aproape convinşi că greva de avertisment anunţată pentru vineri va avea loc.

Intenţia rămâne valabilă chiar şi după întâlnirea de astăzi cu ministru de resort, Răzvan Cuc.

Gabriel Tudorache, liderul Sindicatului ATTR de la ROMATSA i-a spus lui Alex Lancuzov, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că la discuţii nu a fost timp pentru prezentarea revendicărilor sindicale.

"Domnul ministru al transporturilor, Cuc, a încercat să înţeleagă în primul rând care sunt problemele cu care ne confruntăm şi de ce am ajuns în această situaţie. Timpul pe care l-am avut la dispoziţie nu a permis să intrăm deocamdată efectiv pe revendicările pe care noi, ca sindicat, le avem în acest moment. Ajungând la această întâlnire atât de târziu, nu cred că există posibilitatea ca această grevă de avertisment să fie anulată, pentru că sunt foarte multe aspecte care trebuiesc lămurite, care necesită timp", a spus Gabriel Tudorache.

Sindicaliştii reclamă personalul insuficient, care poate periclita siguranţa traficului de călători şi unele prevederi din contractele individuale de muncă, legate de drepturile lor salariale.

În această după amiază, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a discutat  cu sindicaliştii ROMATSA care au anunţat pentru acest sfârşit de săptămână o grevă de avertisment de două ore.

Reporterul RRA, Alex Lancuzov, reaminteşte că în situaţia în care negocierile vor eşua, controlorii de trafic aerian vor dirija, vineri, în timpul protestului, doar 33% din cursele interne sau internaţionale care tranzitează, decolează sau aterizează în spaţiul aerian al României.

Sindicaliştii reclamă personalul insuficient, care poate periclita siguranţa traficului de călători şi unele prevederi din Constractele Individuale de Muncă legate de drepturile lor salariale.

La ultima grevă de avertisment ROMATSA din septembrie 2015, zeci de zboruri interne şi externe sau care au survolat ţara noastră au fost afectate.

ROMATSA este compania care asigură serviciile de trafic aerian pe teritoriul României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza