Negocieri la Ministerul Muncii cu reprezentanţii Sindicatelor din Poliţie

La această oră, sunt discuţii la Ministerul Muncii asupra Legii salarizării unitare cu Sindicatele din Poliţie.

Adăugat: 6 Martie 2017
Ultima actualizare:6 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Înaintea întâlnirii, liderul sindical Dumitru Coarnă spunea că angajaţii Ministerului de Interne sunt discriminaţi şi că indemnizaţiile şi sporurile pe care le primesc se calculează la salariul minim din 2009.

El a anunţat şi un calendar al protestelor dacă nu le vor fi soluţionate cererile:

"Noi vrem lucruri concrete. Indemnizaţiile se calculează la nivelul anului 2009, ceea ce înseamnă că, în fapt, omul câştigă acelaşi bănuţ şi nu obţine nimic în plus. Câştigă doar ei la capitolul imagine, în Poliţie nu se măreşte nimic. Noi vrem ca indemnizaţiile să fie raportate la un salariu minim brut de cel puţin 1.450 de lei. De aceste prevederi ar urmă să beneficieze undeva la 45.000 de oameni, aici incluzând şi personalul auxiliar şi jandarmii şi pompierii. Am cerut aprobare deja de la Primăria Capitalei, pentru datele de 23 şi 24 martie, că să pichetăm Ministerul Muncii, iar pe 25 martie să facem un miting de 10.000 de persoane, de Ziua Poliţiei, pentru că nu e normal ca poliţiştii să aibă salarii atât de mici", a anunţat Coarnă.

Proiectul legii salarizării unitare ar urma să fie finalizat în iulie, iar salariile vor creşte în trepte, până în 2020. Ministrul Lia Olguţa Vasilescu anunţă că veniturile până în pragul de 4.000 de lei se vor dubla, iar cele care depăşesc acest nivel vor fi majorate cu 45%.

Ea mai spus că executivul este deschis la orice dezbatere, dar nu ar dori să modifice proiectul de lege.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza