Negocieri intense pentru formarea noului guvern

Premierul desemnat Ludovic Orban continuă consultările cu formaţiunile politice pentru formarea noului guvern.

Adăugat: 17 Octombrie 2019
Ultima actualizare:17 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul desemnat
trimite pe mail

Astăzi premierul desemnat are programate  întâlniri cu reprezentanţii ALDE, UDMR şi PRO România, iar mâine ar urma să discute cu cei de la USR.

Deputaţii minorităţilor naţionale şi-au anunţat deja susţinerea pentru viitorul cabinet.

Consultările de ieri cu PMP au fost încurajatoare, a declarat premierul desemnat, care a spus că s-a discutat şi despre participarea acestui partid la guvernare.  

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a arătat convins că parlamentarii PMP vor susţine viitorul guvern.

El a arătat că PNL şi PMP au avut până acum multe demersuri împreună în Parlament, iar discuţia a fost pozitivă. 

Ludovic Orban: Partidul Naţional Liberal şi Partidul Mişcarea Populară sunt membre în Partidul Popular European, avem foarte multe puncte comune, foarte multe afinităţi. De altfel, colaborăm la nivel european şi în România de o bună bucată de vreme nu avem divergenţe majore, sunt convins că ne vom înţelege şi că parlamentarii PMP vor susţine guvernul. 

Ludovic Orban a adăugat că există disponibilitate din partea PMP de a veni cu specialişti în actul de guvernare şi că urmează să se stabilească nivelul de implicare.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a afirmat că există deschidere din partea premierului desemnat pentru obiectivele PMP privind înfiinţarea unei structuri în cadrul Guvernului responsabilă cu relaţia România - Republica Moldova, dar şi adoptarea proiectului pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

Eugen Tomac: Am agreat împreună că este necesar acest obiectiv să fie împlinit, şi anume, la nivelul guvernului să existe o structură guvernamentală care să se ocupe în mod special de relaţia cu Republica Moldova, pentru că noi am avut multe iniţiative pe această dimensiune, dar multe s-au blocat tocmai pentru că n-a existat cadru guvernamental necesar pentru a le pune în aplicare.  

Premierul desemnat Ludovic Orban a mai avut ieri o discuţie informală cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, însă oficial se va întâlni astăzi cu delegaţia Alianţei.

Tot astăzi, Ludovic Orban se va întâlni cu reprezentanţii UDMR şi PRO România, iar mâine cu cei ai USR.
 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza