Negocieri intense pentru fiecare vot pro sau contra moţiunii de cenzură

La Parlament se anunţă, şi astăzi, o zi de calcule şi negocieri intense, cu o zi înainte de votul asupra moţiunii de cenzură depuse de social-democraţi, împotriva fostului lor guvernu condus de Sorin Grindeanu.

Adăugat: 20 Iunie 2017
Ultima actualizare:20 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia vrea să stea deoparte de ceea ce a numit conflictul intern din PSD.

Şi pentru că fiecare vot contează, în atenţia coaliţiei PSD - ALDE rămân şi astăzi parlamentarii de la UDMR, deşi spun că moţiunea ar putea trece şi fără voturile maghiarilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea ieri că va discuta şi în zilele următoare cu cei de la UDMR în baza acordului de colaborare pe care îl au. 

"Fără voturile UDMR, avem o majoritate confortabilă pentru a trece moţiunea. Asta e bine de ştiut", puncta Dragnea. 

UDMR nu a decis, deocamdată, cum se va poziţiona faţă de moţiunea de cenzură, cel puţin nu şi-a exprimat public poziţia. 

"Cei care au fost votaţi şi deţin majoritatea trebuie să aibă şi posibilitatea şi dreptul de a schimba miniştrii, inclusiv, la un moment dat, premierul, dacă doresc", nuanţa liderul UDMR. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, admitea că negocieri şi idscuţii vor mai avea loc şi zilele următoare, pentru că fiecare vot contează. 

"Părerea mea este că nu ar trebui alte grupuri parlamentare să încerce să blocheze ceea ce doreşte majoritatea în momentul acesta să facă, adică să soluţionăm criza politică. Înseamnă un singur lucru, până la urmă, demiterea primului ministru şi trecerea la etapa următoare", spunea la râsnul spu Tăriceanu. 

Parlamentarii PNL vor fi prezenţi miercuri în sală, la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota - a anunţat liderul formaţiunii, Ludovic Orban. 

"Nu voi mai îngădui nicio negociere pe sub masă, niciun aranjament de culise şi niciun blat cu partidul de guvernământ", a declarat noul preşedinte al PNL. 

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a anunţat că fiecare parlamentar al grupului va vota, miercuri, aşa cum crede de cuviinţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza