Negocieri finale privind creşterile salariale din învăţământ

În această după amiază este programată să înceapă runda finală de negocieri dintre sindicatele din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Adăugat: 12 Octombrie 2015
Ultima actualizare:12 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Părţile încearcă să ajungă la un punct comun în privinţa procentului de creştere a salariilor profesorilor.

Dacă sindicaliştii solicită o majorare cu 15%, la ultimele discuţii Guvernul a oferit o creştere de 10%.

În orice caz, salariile profesorilor vor creşte de la 1 decembrie, a precizat recent ministrul educaţiei, şi se va putea considera o creştere de valoare similară cu măririle din sănătate.

Sindicatele din învăţământ au cerut la ultima întâlnire pe care au avut-o cu miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi cel al Muncii, creşteri salariale de la 1 noiembrie.

Solicitările vin după ce în domeniul sănătăţii salariile au crescut cu 25% încă de la 1 octombrie.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, a declarat pentru Radio România Actualităţi că mandatul cu care vor merge la discuţii rămâne acelaşi.  

"Şi anume se acordă o creştere salarială de cel puţin 50% începând cu data de 1 noiembrie. Asta este cerinţa noastră şi, desigur, dorim să vedem ce se întâmplă cu legea salarizării, de când intenţionează guvernul să o aplice şi care este primul procent care se intenţionează a se aplica pentru sectorul bugetar. Pentru că dacă..., avem informaţii că Guvernul ar intenţiona să ne acorde această mărire de 50% de la 1 decembrie. Or, dacă Guvernul va aplica legea salarizării de la 1 decembrie, această ofertă nu ne încălzeşte, pentru că noi rămânem iarăşi Cenuşăreasa sistemului bugetar", a explicat Hancescu.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara după ultima întâlnire cu sindicatele din învăţământ că salariile cadrelor didactice vor creşte cel mai probabil de la 1 decembrie. 

Profesorii au mai beneficiat anul acesta de două majorări salariale, câte 5% în lunile martie şi septembrie.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza