Negocieri dure pentru formarea majorității parlamentare

Atenţia PNL, USR PLUS şi UDMR se îndreaptă către cele două poziţii-cheie în stat: de preşedinţi la Camera Deputaţilor şi la Senat.

Adăugat: 13 Decembrie 2020
Ultima actualizare:13 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Foto: https://www.facebook.com/Dragos.Pislaru
trimite pe mail

PNL, USR PLUS şi UDMR reiau astăzi negocierile pentru alcătuirea unei majorităţi parlamentare şi a viitorului guvern.

Până la consultările de mâine cu preşedintele Iohannis ar trebui să ajungă la poziţii comune atât în ceea ce priveşte repartizarea portofoliilor în executiv, cât şi a funcţiilor de conducere în viitorul legislativ.

Se pare că în atenţia tuturor celor trei formaţiuni sunt cele două poziţii foarte importante - de preşedinţi la Camera Deputaţilor şi la Senat.

După cele şapte ore de discuţii de ieri s-a avansaţi totuşi în câteva direcţii, iar liderii celor trei formaţiuni au promis oficial o formulă de guvernare stabilă.

La negocieri fiecare formaţiune politică şi-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea şi funcţionarea coaliţiei.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de liderii PNL, USR PLUS şi UDMR a fost stabilită structura programului de guvernare şi s-au înregistrat progrese la o serie de capitole, printre care se numără digitalizarea.

Totodată, s-au convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii.

Pe de altă parte, liderii celor trei formaţiuni şi-au afirmat voinţa de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă, care să asigură cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru realizarea reformelor de care are nevoie România.

Negocierile ar trebui finalizate până luni, când preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat la consultări pe reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice care au reuşit să intre în parlament după alegerile din 6 decembrie, în vederea desemnării unui prim-ministru.

Social-democraţii nu am început negocieri cu nicio altă formaţiune pentru alcătuirea unei majorităţi. PSD va mergem mâine la Cotroceni cu propunerea ca medicul Alexandru Rafila să conducă un guvern minoritar PSD sau unul de uniune naţională.#HUN/gpodeaAutor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza