Neculai Onţanu, audiat în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009

Neculai Onţanu a fost citat în calitate de martor în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009.

Adăugat: 4 Mai 2017
Ultima actualizare:4 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Neculai Onţanu. Arhivă
trimite pe mail

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost audiat în această dimineaţă în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009.

El a precizat că a fost citat în calitate de martor şi le-a dat procurorilor "toate elementele necesare" în anchetă.

Neculai Onţanu a fost audiat, după ce Gabriel Oprea a spus despre întâlnirea din decembrie 2009, după alegeri, la care ar fi participat George Maior, Florian Coldea şi Codruţa Kövesi, că nu a fost o "cină cu caracter politic", ci "o cină informală", atunci fiind şi ziua de nume a lui Onţanu.

Tot astăzi a fost audiat şi fostul selecţioner al naţionalei de fotbal, Anghel Iordănescu. El a fost citat în calitate de martor.

În ultimele zile, anchetatorii au audiat mai multe persoane în acest dosar, surse judiciare spunând că printre acestea ar fi fost şi fostul ministru, Gabriel Oprea.

Procurorii Parchetului General au început, luna trecută, urmărirea penală in rem, în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Potrivit procurorilor, cauza a fost deschisă în urma informaţiilor făcute publice de jurnalistul Dan Andronic, potrivit căruia "există suspiciuni că, în procesul electoral din decembrie 2009, s-au implicat unele autorităţi publice şi persoane, altele decât cele prevăzute de lege".Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza