Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei rămân sub Codul Portocaliu

Codul portocaliu de viscol se menţine în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei şi în zona Carpaţilor de Curbură.

Adăugat: 26 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai ales în judetele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa vântul va sufla şi cu 70-80 km pe oră şi va troieni zăpada. În Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei se menţine codul galben, informează RRA.

Ministrul interimar de interne Gabriel Oprea a prezentat  sâmbătă seara, situaţia la Comandamentul de Iarnă şi a asigurat că poliţiştii, jandarmii şi pompierii sunt în alertă pentru ajutarea celor blocaţi pe drumuri.

Oprea a meniţionar că cea mai dificilă misiune este aceea de a ajunge la autoturismele blocate în zăpadă.

"Cea mai importantă misiune, în ultimele ore, a fost şi rămâne în continuare aceea de a ajunge şi de a da ajutor persoanelor aflate în autoturismele blocate în trafic. La această oră mai avem 159 de persoane aflate în această situaţie, iar intervenţia noastră cât mai rapidă este prioritară", a spus el.

63 de oameni, salvaţi

Vicepremierul a mai anunţat că au vost salvaţi 63 de oameni şi majoritatea sunt în adăposturi

"Până la această oră, prin intervenţia angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, au fost salvate 63 de persoane.Acestora li se adaugă şi cele salvate de către echipajele medicale ale SMURD sau ale ambulanţelor. Pentru unele dintre aceste persoane, care nu au alte posibilităţi, am decis să asigurăm cazare în căminele provizorii, pe care autorităţile locale, primăriile în special, ni le-au pus la dispoziţie. Este şi cazul celor 27 de persoane blocate pe autostrada A2 şi care, în prezent, se află cazate la Primăria Lehliu", a precizat Gabriel Oprea.

Duminică, la ora 7.00, mai erau încă blocate în trafic 126 de autovehicule, cele mai multe în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova, pe segmentele de drum A2 - Lehliu şi A1 - kilometrul 52-57.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza