Munca la negru, un risc major pentru muncitorii români din Italia

În regiunea Ragusa, o treime dintre muncitorii străini provin din România şi sunt înregistraţi, dar pe lângă aceştia există un număr greu de estimat de persoane care nu sunt înregistrate.

Adăugat: 17 Martie 2017
Ultima actualizare:17 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Andreea Păstârnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni
trimite pe mail

Munca la negru reprezintă factorul de risc major la care se expun muncitorii români din Italia.

În regiunea Ragusa, o treime dintre muncitorii străini provin din România şi sunt înregistraţi, dar pe lângă aceştia există un număr greu de estimat de persoane care nu sunt înregistrate, a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, aflat într-o vizită de lucru în Italia. 

"Am discutat şi proiecte comune şi cel mai important proiect comun a fost posibilitatea de a crea o platformă, aşa cum deja există ca proiect pilot. În Ragusa, această platformă comună, în care toţi actorii regionali stau la aceeaşi masă şi discută despre problema integrării românilor, de a dubla această platformă cu reprezentanţi din România, astfel încât să creştem încrederea în populaţia română prezentă aici, că într-adevăr suntem alături de ei şi că putem să-i protejăm nu doar în a depune mărturie, că putem să-i protejăm pentru a se integra. Pentru că, de fapt, autorităţile au spus această forţă de muncă este necesară şi este foarte importantă pentru regiune, dar este foarte important ca aceasta să fie integrată", a spus Andreea Păstârnac.  

Astăzi, ministrul român are alte întâlniri de lucru cu responsabli din Ministerul de Interne şi din cel de Externe de la Roma - ne-a transmis corespondentul RRA, Elena Postelnicu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza