Muhuleț: Toţi cetăţenii care îşi schimbă domiciliul vor fi pe listele electorale

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale a declarat că toţi cetăţenii români care vor participa la alegeri se vor regăsi pe listele electorale.

Adăugat: 7 Martie 2016
Ultima actualizare:7 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Populaţia României, conform datelor oficiale de la 1 ianuarie 2016, a depăşit cifra de 22 de milioane, a spus la Radio România Actualități, în emisiunea "Probleme la Zi", purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu.

El a precizat că este vorba doar despre persoanele cu domiciliul în România.

"Noi operăm cu două categorii de populaţie, respectiv, populaţia după domiciliu, unde fiecare apare în funcţie de locul unde îşi are domiciliul, conform datelor sale de identitate, şi populaţia rezidentă, care măsoară numărul de persoane care într-un anumit moment se află pe teritoriul României. Precizez că în această populaţie rezidentă intră şi cetăţenii străini care îşi desfăşoară activităţi pe teritoriul ţării noastre", a spus Vladimir Alexandrescu.

Menţionăm că la ultimul recensământ din anul 2011 populaţia României era cu puţin peste 20 de milioane de locuitori.

Într-un an electoral, numărul de deputaţi şi senatori şi cel al voturilor necesare pentru atingerea pragului electoral se stabileşte în funcţie de populaţie.

Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente, a precizat, în aceeaşi emisiune, că listele de alegători sunt alcătuite în conformitate cu Registrul Electoral.

El a subliniat că toţi cetăţenii români care vor participa la alegeri se vor regăsi pe listele electorale.

"În momentul în care vor tipări listele, toţi cetăţenii care îşi schimbă domiciliul între timp se vor regăsi la noi, la adresele de domiciliu, desigur, cu condiţia să nu îşi schimbe domiciliul în pre-ziua alegerilor, în ziua de sâmbătă. Dar chiar şi atunci vor fi informaţi preşedinţii de secţii de votare că se va prezenta la secţia lui un cetăţean care are domiciliul pe raza secţiei de votare", a spus Muhuleț.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza