Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

"Nu este suficient să ai intenţii bune şi să vorbeşti bine la televizor, capcana populismului ne pândeşte şi este aproape dominantă în discursul public de astăzi şi este exact drumul spre iad (...)

Adăugat: 1 Octombrie 2010
Ultima actualizare:1 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernatorul Bãncii Naţionale, Mugur Isãrescu, afirmã cã populismul dominã în prezent discursul public din România.

 "Nu este suficient să ai intenţii bune şi să vorbeşti bine la televizor, capcana populismului ne pândeşte şi este aproape dominantă în discursul public de astăzi şi este exact drumul spre iad (...)" spune el.
Chestiunea datoriei publice - susţine Isãrescu - este trecutã pe plan secund, ca aparţinând generţiilor viitoare, ca i cum ar fi o povarã care vine din altã parte.

 


 
Guvernatorul BNR, Mugur Isãrescu, a atras din nou atenţia asupra pericolului repetãrii greşelilor din trecut, precizând cã, dacã acest lucru se va întâmpla, înseamnã cã nu am învãţat nimic din lecţia actualei crize economico-financiare.

 " Momentul actual este unul foarte dificil. Excesele din anii anteriori şi iluzia unei perpetue expansiuni a economiei şi a consumului, bazate pe resurse care vin din exterior, dar tot atât de uşor pot sã plece din exterior.

  Suntem în prezent încã în recesiune, dar a confunda recesiunea cu criza ne creeazã o sumedenie de alte probleme. Multe dintre numitele soluţii de ieşire din crizã chiar ne bagã în crizã, în crizã în financiar", a spus  guvernatorul BNR.

 Mugur Isãrescu a mai atrs atenţia că  pericolul de a confunda din nou dorinţa cu putinţa este cu atât mai mare cu cât se apropie alegerile, perioadã în care tentaţia de a promite mult mai mult decât este economia în stare sã ofere, este foarte mare.

 La aceeaşi reuniune, directorul Direcţiei de audit din Banca Centralã, Eugen Rãdulescu, a avertizat cã evaziunea fiscalã a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate naţionalã care afecteazã puternic piaţa concurenţialã.

 


    

"Nivelul evaziunii este endemic.... Există slăbiciuni majore pe întregul lanţ de colectare. Distorsiuni majore concurenţiale. Unii plătesc şi alţii nu plătesc. Unii sunt puternici şi la ei nu ajung controalele, controalele ajung numai la cei fraieri", a spus Rădulescu în conferinţa "Coordonate de actualitate ale restructurării economiei româneşti".

 .El a adãugat cã lumea politicã ar trebui sã decidã cã a sosit momentul unei atitudini corecte faţã de plata impozitelor.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulian Olescu
Adăugat:
1 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza