Mugur Isărescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Transilvania

Academicianul Mugur Constantin Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României a primit vineri, la Braşov, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Transilvania.

Adăugat: 7 Mai 2011
Ultima actualizare:7 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mugur Isărescu este unul dintre cei mai respectaţi economiţti din ţară şi din străinătate şi conduce politica monetară a României.



Universitatea din Braşov nu este singura care i-a acordat acest prestigios titlu.



Alte 8 universităţi din ţară şi cea din Chişinău i-au recunoscut lui Mugur Isărescu, în acest fel, valoarea academică şi profesională.



În disertaţia de la festivitatea de primire a titlului de Doctor Honoris Causa, guvernatorul BNR a atras din nou atenţia clasei politice de la noi, asupra pericolului pe care îl reprezintî intrîrile masive de capital străin în ţara noastră.



Comparaţia guvernatorului a fost una plastică : "prea multă ploaie duce inevitabil la inundaţii".



La festivităţi a fost prezent şi ministrul de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu.



Membrul Cabinetului Boc a spus cu acest prilej, că Romania este în mod evident pe drumul cel bun şi că romţnii trebuie să aibă încredere în trei instituţii, în aceasta ordine: BNR, Biserică şi Guvern.



Titlul de Doctor Honoris Causa acordat, vineri,  de universitatea din Braşov academicianului Mugur Isărescu aduce un plus de valoare acestei instituţii de învăţământ, susţine rectorul Ion Visa.



Guvernatorul Băncii Naţionale a României a deţinut mai multe funcţii la nivel internaţional, printre care pe cea de guvernator pentru România în consiliul guvernatorilor al Fondului Monetar International, viceguvernator pentru România în consiliul guvernatorilor al Băncii Mondiale, ori de viceguvernator pentru România în cadrul consiliului guvernatorilor al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi dezvoltare.



Din anul 2006 este membru al Academiei Române, cel mai inalt for ştiinţific din ţara noastră, informează corespondentul RRA.

 



Autor:
Mariana Sebeni
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mariana Sebeni
Adăugat:
7 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza