M.R.Ungureanu a demisionat "din cauze de sănătate"

Demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE a intervenit în urma stării de sănătate, a declarat preşedintele comisiei parlamentare de control al SIE, Mihăiţă Calimente.

Adăugat: 26 Septembrie 2016
Ultima actualizare:26 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mihăiţă Calimente, preşedintele comisiei parlamentare de control al SIE
trimite pe mail

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la şefia Serviciului de Informaţii Externe.

Demisia a fost înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, care a solicitat conducerii parlamentului să ia act de aceasta, iar legislativul să declare vacantarea funcţiei de director al SIE.

Până în acest moment, Mihai Răzvan Ungureanu nu a făcut publice motivele demisiei, dar preşedintele comisiei parlamentare de control al SIE, deputatul Mihăiţă Calimente, susţine că ar fi vorba de chestiuni de natură medicală.

"Am primit un telefon din partea domnului director Mihai Răzvan Ungureanu care mi-a comunicat să îl cred pe cuvânt că demisia domniei sale a intervenit în urma stării de sănătate pe care o are. Mi-a spus că trebuie să stea la pat şi că este o problemă serioasă şi în consecinţă este singurul motiv pentru care şi-a înaintat demisia. Nimeni nu a pomenit că ar fi existat sau că există un conflict între serviciu şi preşedinţie", a spus Mihăiţă Calimente.

Până la numirea unui nou director al SIE, interimatul va fi asigurat de generalul Silviu Predoiu. Şeful statului urmează să facă o propunere pentru conducerea Serviciului de Informaţii Externe, iar persoana nominalizată va fi audiată în parlament şi supusă votului plenului reunit.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza