MRU: Ne aşteptam ca Tuşa şi Chiliman să fie excluşi din PNL

Liderul Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, se "aştepta" ca Andrei Chiliman şi Diana Tuşa să fie excluşi din PNL. El este convins că " foarte multe lucruri urmează să se schimbe în PNL şi curând".

Adăugat: 28 Mai 2013
Ultima actualizare:28 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, consideră că era de aşteptat ca Andrei Chiliman şi Diana Tuşa să fie excluşi din PNL, criticând faptul că liberalii s-au "încolonat" în spatele proiectului personal "Crin Antonescu - preşedinte".
    
"Era de aşteptat, pentru că PNL este, în momentul de faţă, încolonat în spatele unui proiect personal. Proiectul personal este Crin Antonescu - preşedinte. Ăsta este proiectul personal al domnului preşedinte Antonescu, în spatele căruia s-a încolonat, precum ghioceii, toată conducerea PNL. Ceea ce domnul Antonescu şi familia sa de interese înţeleg cu greu sau nu au înţeles este că există în PNL, în continuare, oameni de tot respectul. Nu înseamnă că nu sunt oameni care pot să judece politic greşit, căci unii dintre ei sprijineau furtuna politică de anul trecut, dar unii se pot şi corecta", a declarat Ungureanu, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebat cu privire la recentele excluderi din PNL ale lui Andrei Chiliman şi Dianei Tuşa.
    
Fostul premier s-a declarat convins că PNL are resursa de a se recompune politic, menţionând că existenţa Iniţiativei România Liberală este o dovadă în acest sens.
    
"I-a dat afară (pe Andrei Chiliman şi Diana Tuşa din PNL - n.r.), asta este probabil garanţia că foarte multe lucruri urmează să se schimbe în PNL şi curând. Şi Ceauşescu a început să-i dea afară pe proprii săi tovarăşi de luptă în momentul în care au ridicat vocea. (...) Cam pe acolo suntem'', a completat Ungureanu.
    
Delegaţia Permanentă a PNL a decis, luni, excluderea din partid a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, şi a deputatului Diana Tuşa.

Ungureanu: Boicotăm un referendum de revizuire a Constituţiei
    
Tot marţi, preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, a spus că partidul va boicota un eventual referendum pentru revizuirea Constituţiei, dacă modificările ce vor fi aduse sunt menite "să omoare democraţia în România".
    
"Dacă ne vom confrunta cu un text constituţional care omoară democraţia în România, dacă aşa ceva va trece prin vot, ţinând cont de majoritatea USL în Parlament, ne pregătim pentru boicotarea referendumului", a spus Ungureanu, într-o conferinţă de presă.
    
Forstul premier a subliniat că apelul său către români este acela de a privi dezbaterea pe revizuirea Constituţiei cu foarte mare seriozitate.
    
În acelaşi timp, Ungureanu a criticat amendamentele aduse de USL la proiectul de revizuire a legii fundamentale, în special cele referitoare la modul în care se desemnează premierul.
    
"Înţelegem că se insistă, mai ales din partea PSD, ca primul-ministru să fie desemnat şi susţinut apoi de partidul care ocupă maxim de mandate. Această propunere este o propunere croită pe PSD, care are în momentul de faţă, în continuare, un bazin de 30, 35% de electori. PSD-ul dă primul-ministru şi din momentul acela PSD se cimentează definitiv ca partid de guvernământ în România. Problema nu este mecansimul în sine, ci faptul că asigură definitiv dominaţia PSD în România, golind de sens, de conţinut, una dintre atribuţiile constituţionale ale preşedintelui Românie, aceea de a avea libertatea să propună un candidat la postul de prim-ministru", a afirmat Ungureanu.
    
Printre amendamentele susţinute de Forţa Civică se numără: introducerea menţiunii că raportul dintre judeţe şi regiuni este reglementat prin lege organică, dreptul românilor cu domiciliu sau reşedinţă în străinătate de a vota prin corespondenţă, numirea Avocatului Poporului pe o durată de cinci ani dintre foştii judecători ai CCR, schimbarea componenţei Curţii Constituţionale astfel încât ea să fie formată din 27 de judecători.
    
De asemenea, printre amendamentele susţinute de Ungureanu se află trecerea la Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari.
    
Senatorul Forţei Civice mai doreşte ca parlamentarii să nu poată avea mai mult de două mandate consecutive, pentru a se preveni, astfel, "apariţia unor reţele de influenţă".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
28 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza