MRU: Dreapta Românească trebuie să prezinte un candidat comun la prezidenţiale

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că "Dreapta românească" ar trebui să prezinte un candidat comun la alegerile prezidenţiale, după ce se va face o analiză a rezultatului alegerilor parlamentare.

Adăugat: 7 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: agerpres
trimite pe mail

Ungureanu consideră că pactul pe care l-au făcut forţele de dreapta înainte de alegeri ar fi încă valabil şi, de aceea, ar trebui să prezinte repede un candidat comun la Preşedinţie.

"Susţin ceea ce declara domnul Cristian Preda. Şi îl citez cu o oarecare acurateţe: este nevoie de a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei", a spus luni, într-o conferinţă de presă liderul Forţei Civice.

Cât priveşte o evetuală desemnare pentru candidatura la funcţia supremă în stat,  Ungureanu a declarat că  un răspuns ferm poate da "în următoarele zile".

Mihai Răzvan Ungureanu, a  anunţat o primă şedinţă a Comitetului Director, pentru finalul săptămânii, la care se vor stabili colaborările politice pentru următoarele şase luni.

"Credem că suntem deja în campanie pentru anul 2014, şi liderii unei drepte autentice trebuie să se considere deja în campanie pentru anul 2014. Şi mai credem ceva - că este nevoie de o formulă de voce comună a dreptei, pe seama protocolului politic care a fost semnat şi niciodată denunţat, în începutul toamnei anului 2012", a spus Ungureanu.

La aceeaşi conferinţă de presă,  fostul premier a denunţat dublarea numărului de posturi în administraţia centrală şi locală, şi a criticat intenţia premierului Ponta, de a desfiinţa un grad de jurisdicţie pentru a reforma sistemul juridic.

El spune că acest lucru ar fi un pretext pentru ca dosarele de înaltă corupţie să nu ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comitetul Director al partidului Forţa Civică se reuneşte sâmbătă, la Braşov, pentru o analiză a rezultatelor alegerilor parlamentare de anul trecut, colaborările politice şi discutarea posibilităţii organizării unei Convenţii Naţionale a partidului în următoarea perioadă.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:
8 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza