MRU: Antonescu, un Pristanda al politicii româneşti

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, îl atacă pe Crin Antonescu. El spune despre liderul liberal că este "doar un produs expirat al politicii post-decembriste" şi că "dă dovadă de ipocrizie politică".

Adăugat: 13 August 2013
Ultima actualizare:13 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a invitat marţi, într-o conferinţă de presă, pe liderul PNL, Crin Antonescu, la o dezbatere publică.
    
"Îl chem pe domnul Crin Antonescu la orice dezbatere publică doreşte, pe orice subiect doreşte domnia sa, ca să facem deosebirea între ce ar putea domnul Antonescu să spună şi ce aş putea eu face", a spus Preşedintele FC, menţionând că în calitate de preşedinte de partid şi de senator îi lansează această invitaţie liderului PNL.
    
Mihai Răzvan Ungureanu l-a atacat dur pe Crin Antonescu, afirmând că liberalul este "doar un produs expirat al politicii post-decembriste", un "Pristanda al politicii româneşti", "un înlocuitor în politică", dar şi "un personaj marginal".
    
"Acest Pristanda al politicii româneşti are incredibila îndrăzneală de a enumera vizitele externe pe care le-a făcut în calitate de preşedinte al Senatului, trec peste faptul că nu ştiu ce a făcut pe acolo, dar să spui, să-ţi arogi meritele relaţiilor bune externe pe care România le are cu alte state din UE şi din afara UE pe seama faptului că eşti din când în când trimis ca înlocuitor, cum e cazul drumului său în Croaţia, mi se pare mult prea mult!", a arătat Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Mediafax.

Antonescu "dă dovadă de ipocrizie politică când este vorba de politica externă a României"

Liderul Partidului Forţa Civică a mai spus despre Crin Antonescu că dă dovadă de ipocrizie politică atunci când este vorba de politica externă a României.

"Ce-a spus domnul Antonescu (marţi - n.r.) stârneşte reacţia. N-am mai văzut exemplu de versalitate şi ipocrizie politică mai mare, şi din partea cui? Din partea unui presupus viitor candidat la Preşedinţia României care tocmai s-a întors din Statele Unite de la training, cel puţin aşa umblă zvonul", a declarat el.

Ungureanu susţine că interesul arătat de Antonescu privind acest subiect are de fapt ca scop obţinerea voturilor din partea UDMR.

Liderul Forţei Civice l-a criticat pe Antonescu pentru că "brusc" se interesează de soarta comunităţilor româneşti şi maghiare din Covasna, dar şi pentru faptul că liderul PNL a lăudat UDMR, după ce în 2011 critica această formaţiune.
    
"Domnul Antonescu astăzi încearcă să schimbe părul, uitând că năravul nu i se schimbă! Vorbesc şi în calitate de fost ministru al Afacerilor Externe. Eu nu-mi aduc aminte de domnul Antonescu să fi fost vocal, pro-european, în anii de luptă pentru integrarea României în UE. Mi-l aduc aminte ca un personaj marginal, tăcut, încercând să fie decent în neştiinţa sa. Neimplicarea domnului Antonescu atunci în politica externă nu ar fi însemnat nimic astăzi, dacă astăzi nu ar da lecţii tuturor de ce anume are nevoie România pentru a se recredibiliza în exterior. Discursul acesta obosit pe care domnul Antonescu ni-l serveşte în speranţa că va fi un preşedinte bun este discursul clasic al unui om politic incapabil să-şi depăşească limitele politice, limitele clasei politice actuale", a mai spus acesta.

Liderul PNL a declarat marţi că Traian Băsescu nu are cum să declare de la Joseni că asumă vreun leadership, că preşedintele ar fi cauţionat transformarea României în poligon electoral pentru politicieni maghiari şi că încercarea de declanşare a unei cruciade împotriva Budapestei e provincială.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza