Moţiunea simplă la adresa ministrului muncii, aprobată

PSD susţine că ministrul muncii nu are soluţii pentru creşterea pensiilor, a alocaţiilor pentru copii şi nici pentru românii veniţi acasă.

Adăugat: 10 Iunie 2020
Ultima actualizare:10 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Parlament, ieri a fost o nouă zi cu moţiuni simple la adresa membrilor Guvernului.

În ultima perioadă s-au înmulţit iniţiativele PSD împotriva Cabinetului Orban şi cei mai noi pe listă au fost miniştrii muncii şi dezvoltării. Violeta Alexandru a fost criticată în Senat, unde a şi trecut moţiunea simplă iniţiată de social-democraţi la adresa sa.

PSD a reproşat ministrului muncii că Ordonanţa de Urgenţă privind şomajul tehnic şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile a fost prost redactată, fiind nevoie de modificarea ei de şase ori în două luni de zile.

PSD susţine că ministrul muncii nu are soluţii pentru creşterea pensiilor, a alocaţiilor pentru copii şi nici pentru românii veniţi acasă.

Radu Oprea, senator PSD: Nu v-aţi ocupat ca nivelul de trai al românilor să nu scadă cu 10%. Nu aveţi nici un proiect prin care cei peste un milion de români întorşi în ţară de la declanşarea pandemiei să rămână şi să muncească acasă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a respins acuzaţiile aduse în moţiune, despre care a spus că este o sfidare la adresa oamenilor care muncesc cinstit.

Violeta Alexandru mai spunea că tratează pensionarii cu respect, precizând că va reduce la zero numărul dosarelor aflate în recalculare.

Ea a mai precizat că la Casa de Pensii erau multe probleme, iar oamenii aşteptau de mult timp decizii de pensionare.

Violeta Alexandru: Aţi ştiut de toate aceste lucruri şi nu v-a păsat. Am muncit enorm, ca să reduc substanţial numărul dosarelor cu termen întârziat în emiterea deciziilor şi în deciziile de recalculare.

Activitatea ministrului a fost criticată şi de senatorii ALDE, UDMR, dar şi de neafiliaţii de la PMP şi PRO România, care au cerut demisia. PNL şi USR au votat împotriva moţiunii simple.

O moţiune simplă era vizat, astăzi, şi ministrul dezvoltării, Ion Ştefan.

Din motive medicale, invocate de ministru care a fost în sala de plen la citirea documentului, dezbaterea şi votul au fost amînate pentru o dată care urmează să fie stabilită.

Ministrul Ion Ştefan a fost văzut purtând o proteză cervicală şi a afirmat că are probleme la coloana vertebrală.

Alţi patru membri ai Guvernului s-au confruntat în ultima perioadă cu moţiuni simple adoptate în Parlament - este vorba de miniştrii Finanţelor, Agriculturii, Internelor şi Educaţiei.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza