Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, adoptată

Parlamentul a adoptat a şasea moţiune simplă împotriva unui ministru din Cabinetul Orban, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Adăugat: 24 Iunie 2020
Ultima actualizare:24 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul a adoptat, astăzi, a şasea moţiune simplă împotriva unui ministru din Cabinetul Orban.

De această dată demersul a fost îndreptat împotriva ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru, dar semnatarii spun că au dorit să atragă atenţia asupra modului în care guvernanţii au gestionat criza medicală provocată de noul coronavirus.

Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a criticat faptul că celelalte grupuri parlamentare au votat împotriva moţiunii, chiar dacă la dezbaterea documentului au condamnat unele acţiuni ale Guvernului PNL în perioada crizei medicale.

Alfred Simonis: USR-ul, PNL-ul şi PMP-ul s-au aliniat în spatele domnului Tătaru şi au susţinut un ministru despre care spun că este incompetent şi că numeşte politruci în funcţii publice. Oamenii să ştie că cei care susţin guvernul Orban, restricţiile, /.../ şi aberaţiile pe care le implementează şi le impun în această perioadă, au susţinerea majorităţii PNL, USR, PMP în Parlamentul României.

În replică, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, i-a acuzat pe social-democraţi că au transmis mesajul de la tribuna Parlamentului că boala nu există şi că este nevoie doar de relaxare şi nici un fel de măsură de protejare.

Florin Roman: Pentru noi Nelu Tătaru este un erou, care a intrat în linia pandemiei când dumneavoastră stăteaţi doar la emisiuni televizate. Astăzi avem un număr mare de infectaţi în România din cauza faptului că de la această tribună, cu iresponsabilitate, se neagă boala. Lăsaţi politica deoparte. Aici este vorba de sănătatea oamenilor, dacă vă mai pasă.

O moţiune simplă adoptată în Parlament nu poate duce la demiterea unui ministru, indiferent de numărul de voturi obţinut.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza