Moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, respinsă în Senat

Moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă în plenul Senatului.

Adăugat: 16 Martie 2021
Ultima actualizare:16 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cu 72 de voturi împotrivă şi 55 pentru moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă în plenul Senatului.

Demersul a mai fost susţinut doar de parlamentarii din formaţiunea AUR.

Senatorii PSD i-au reproşat ministrului economiei Claudiu Năsui că acţiunile sale vizează blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti, acuzându-l că nu susţine exporturile şi că ar dori să vândă cele mai profitabile companii ale statului român.

Liderul de grup al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, trece în revistă mai multe "puncte negre", pe care social- democraţii le-au inventariat.

Lucian Romaşcanu: Lipsa oricărei strategii pentru susţinerea industriei româneşti. Cu domnul Năsui la Economie ţara noastră a ajuns singurul stat membru al Uniunii Europene care nu are o politică industrială activă. Amânarea aplicării schemei de ajutor de stat pentru HoReCa, pe parcusul a doi ani, deşi pierderile provocate de pandemia acestui sector sunt uriaşe. Eliminarea voucherelor de vacanţă, care rreprezentau ultima gură de oxigen pentru turismul românesc şi pentru HoReCA. Lipsa oricăror altor măsuri de promovare a exporturilor româneşti pentru oprirea creşterii galopante a deficitului comercial al României.

În replică, ministrul Claudiu Năsui a respins toate acuzaţiile care i s-au adus şi a susţinut că peste 90% din bugetul ministerului este alocat schemei de ajutor de stat pentru economie.

El a reproşat social-democraţilor că au avut o guvernare mediocră şi că pe timp de creştere economică au destabilizat economia.

Claudiu Năsui: Guvernul PNL - USR PLUS - UDMR va reforma România şi va scăpa economia de mentalitatea de gaşcă pe care aţi înrădăcinat-o dumneavoastră. Chiar dacă este un an greu, vom trece şi peste pandemie şi vom înfăptui reforme liberale. Liberalismului este acel sistem care a scos mase din sărăcie la nivel mondial. Liberalismul este acel sistem care garantează libertatea tocmai prin respectul proprietăţii private, nu comunismul de dinainte de '89 şi nici socialismul cu faţă umană ? la Iliescu, înfăptuit prin bâta minerilor. Niciun atac, niciun şantaj şi nici o moţiune nu ne vor opri să terminăm ce am început.

În timpul dezbaterilor din Senat reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR au criticat moţiunea simplă a PSD, în timp ce din opoziţie social-democraţii şi senatorii AUR au anunţat că susţin demersul.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza