Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, adoptată

Moţiunea simplă la adresa ministrului Agriculturii, Achim Irimescu a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, cu majoritate de voturi.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea a trecut cu 189 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi 89 de abţineri.

Deputaţii PNL s-au abţinut de la vot, dar au precizat că vor depune la rândul lor o moţiune la adresa guvernului, dacă în termen de zece zile nu sunt plătite restanţele către fermieri.

Semnatarii documentului, reprezentanţi ai PSD şi ALDE,   îl acuză pe ministrul Agiculturii de blocarea accesării de fonduri europene şi a investiţiilor în domeniul irigaţiilor, precum şi de un management defectuos, la nivelul ministerului pe care îl conduce.

Moţiunea sancţionează derapajele "grave" din domeniul agriculturii privind neacordarea subvenţiilor, blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investiţiilor în domeniul irigaţiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate.

"Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic", se spune în moţiune.

După adoptarea moţiunii nu este obligatorie demiterea ministrului la adresa căruia este adresată moţiunea, guvernul fiind doar obligat să ia act de solicitările din moţiune, precizează readctorul RRA.  Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza