Moţiunea simplă a PNL, dezbătută în Camera Deputaţilor

Moţiunea simplă "Fondurile europene în guvernarea PSD - între Făt Frumos şi Fata Morgana", iniţiată de opoziţie, este dezbătută şi votată astăzi în plenul Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 11 Martie 2015
Ultima actualizare:11 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Site-ul politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterea şi votul din plenul Camerei Deputaţilor. Click pe bannerul de pe prima pagină, din playerul VIDEO

Semnatarii documentului îşi propun să prezinte o imagine realistă asupra situaţiei fondurilor europene şi îi cer ministrului de resort, Eugen Teodorovici, să răspundă în faţa Parlamentului la problemele legate de absorbţia fondurilor europene.

Iniţiatorii susţin că România se află, în al doilea an al Cadrului financiar multianual 2014-2020, în situaţia de a repeta greşelile pe care le-a făcut între 2007-2013 şi din cauza cărora România este pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene.

Primvicepreşedintele PNL Ludovic Orban declara în urmă cu două zile, că depunerea unei moţiuni simple de către PNL pe tema fondurilor europene este un drept constituţional şi o necesitate.

În replică, premierul Victor Ponta a catalogat drept  demagogic şi politicianist  demersul PNL de a depune o moţiune simplă pe tema fondurilor europene. 

În opinia preşedintelui PSD, este un "lucru rău pentru România" dorinţa noului PNL, "de a avea ei toată puterea fără să ştie ce să facă cu ea" .

"Însă, există un singur efect negativ: scandalul non-stop făcut de PDL-PNL la Bruxelles poate să ducă la ideea că 'românii acolo se ceartă, e rău că le-am dat fonduri europene, mai bine le oprim, cum s-a întâmplat în 2011'. Şi mi-aş dori ca, în Camera Deputaţilor, colegii noştri să facă un apel la seriozitate şi la responsabilitate", a declarat luni, Victor Ponta.

În motiunea depusă săptămana trecută la Camera Deputaţilor de liberalii, semnatarii documentului susţin că actualul Guvern este responsabil de situaţia dezastruoasă privind accesarea şi cheltuirea banilor comunitari.

Dezbaterea a început  la ora 14.00.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza