Moţiunea simplă a PDL, respinsă la vot

UPDATE Camera Deputaţilor a respins, prin vot, moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema managementului privat introdus la companiile de stat, cu 31 de voturi pentru, 225 împotrivă şi 41 abţineri .

Adăugat: 8 Mai 2013
Ultima actualizare:8 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În timpul dezbaterilor de marţi, reprezentanţii Guvernului au calificat acţiunea opoziţiei drept o culegere de acuzaţii nefondate şi un exerciţiu de imagine.

Moţiunea simplă depusă de PDL, "Companiile de stat sub guvernarea USL: management privat sau cumetrie de partid?" a fost citită, marţi, în Plenul Camerei Deputaţilor.

În document PDL acuză guvernarea USL că nu respectă proiectul agreat cu Fondul Monetar Internaţional şi că a numit la conducerea instituţiilor publice manageri obedienţi politic în dauna calificării profesionale.

Iniţiatorii mai acuză guvernarea USL că a numit în conducerea instituţiilor publice manageri pe criterii de clientelism politic, fără pregătire profesională.

Opoziţia susţine că astfel s-a ajuns la mărirea arieratelor la companiile de stat cu aproape un miliard de euro.

În replică, vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al economiei, spune că Executivul s-a încadrat în ţina convenită cu FMI în ceea ce priveşte arieratele la instituţiile publice

Mai mult, Daniel Chiţoiu a afirmat că actualul guvern trebuie să repare moştenirea lăsată de PDL.

El acuză guvernarea democrat-liberală că a protejat băieţii deştepţi şi contractele păguboase pentru statul român.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza