Moţiunea simplă a PDL "Guvernul Ponta, fabrică de şomeri", respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, prin vot, prima moţiune simplă a acestei legislaturi, introdusă de PDL, şi care are ca subiect combinatul Oltchim.

Adăugat: 5 Martie 2013
Ultima actualizare:5 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE: Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cu 189 de voturi pentru şi 78 împotrivă, moţiunea simplă pe tema Oltchim, prima depusă în actuala legislatură de PDL.

Iniţiatorii au acuzat - în document - cabinetul Ponta că nu a soluţionat problemele combinatului vâlcean aflat în insolvenţă şi au cerut prezentarea rapidă a unui plan de restructurare a sa.

De cealaltă parte, reprezentanţii USL susţin că guvernele Boc şi Ungureanu sunt responsabile pentru dificultăţile înregistrate acum la combinat.

Opoziţia susţine că situaţia Oltchim a reprezentat o prioritate pentru democrat-liberali, cât au fost la guvernare, dar că demersul lor a fost întrerupt de guvernul Ponta.  

Deputatul PDL Andreea Paul acuză Guvernul Ponta de situaţia grea de la Oltchim.

"Din vina guvernelor Ponta 1 şi Ponta 2, România are astăzi un caz Oltchim, iar acest caz este radiografia perfectă a acestei guvernări. Toată incompetenţa, toată demagogia, toată neglijenţa şi tot cinismul USL sunt perfect ilustrate de involuţia gravă a acestui important combinat petrochimic românesc, iar pericolul major este ca acesta să molipsească întreaga economie", a spus Andreea Paul.

În replică, ministrul economiei, Varujan Vosganian, cataloghează demersul democrat-liberalilor drept o acţiune demagogică.

În opinia sa, responsabilitatea pentru starea combinatului aparţine guvernelor Boc şi Ungureanu. 

"Oltchimul a fost, în ultimii ani, pe profit, în anii 2005, 2006, şi în prima jumătate a lui 2007.
În anul 2008, producţia Oltchim a fost o producţie record, de două miliarde de lei. Dacă nu v-aţi fi bătut joc, cu investiţii fără rost, cu o politică salarială fără niciun temei, cu căpuşările de orice fel, Oltchim ar fi fost, astăzi, într-o situaţie mult mai bună", a spus Vosganian. Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza