Moţiunea pe tema Schengen, respinsă la vot

Moţiunea simplă iniţiată de opoziţie pe tema aderării României la Schengen a căzut la votul din Camera Deputaţilor.

Adăugat: 19 Martie 2013
Ultima actualizare:19 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea simplă pe tema aderării României la spaţiul Schengen, iniţiată de Partidul Poporului şi susţinută de PDL,  a fost respinsă de plenul camerei Deputaţilor, cu 79 de voturi "pentru", 226 "împotrivă" şi 16 abţineri .

Parlamentarii UDMR au fost singurii care s-au abţinut de la vot. 

În document, semnatarii cereau demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, pentru gestionare defectuoasă a Afacerilor Europene şi solicitau tuturor forţelor politice adoptarea unui acord de susţinere a procesului de integrare a României în spaţiul Schengen

Ei solicitau totodată,  susţinerea tuturor forţelor politice pentru intrarea în Spaţiul Schengen.

"Aderarea la Schengen nu numai că nu trebuie abandonată, ci dimpotrivă, eforturile diplomatice, politice şi de lobby trebuie intensificate pentru ca invitarea ţării noastre să se producă într-un timp cât mai scurt. În lumina recentelor declaraţii ale ministrului Corlăţean, este evident că domnia sa nu are capacitatea şi nici măcar disponibilitatea de a întreprinde aceste eforturi, de a concentra contribuţiile diplomaţilor români cu cele ale politicienilor români şi a lobby-ştilor europeni; prin urmare misiunea sa ca ministru de externe al României ar trebui să se încheie", a spus deputatul PP-DD Cornel Comşa. 

La dezbaterea moţiunii, care a avut loc luni, ministrul de externe, Titus Corlăţean, a cerut opoziţiei să-şi asume eşecurile aderării României la Schengen din timpul guvernării PDL. 

"Aşteptam o serie de argumente de fond şi în orice caz aş fi aşteptat o asumare a responsabilităţii, cel puţin a unora dintre semnatarii acestei moţiuni. Mă refer la deputaţii PDL, care ştiu foarte bine că au ratat de o manieră foarte clară acest obiectiv în 2010, în 2011, într-o perioadă cu condiţii mult mai favorabile, inclusiv european, pentru România", a spus Corlăţean.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza