Moţiunea pe sănătate, respinsă la vot

Moţiunea simplă pe sănătate a fost respinsă cu 97 de voturi pentru, 149 împotrivă şi zece abţineri.

Adăugat: 11 Octombrie 2017
Ultima actualizare:11 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Camera Deputaţilor, moţiunea simplă prin care opoziţia solicita demisia ministrului sănătăţii, Florian Bodog, a fost respinsă.

Moţiunea a fost respinsă cu 97 de voturi pentru, 149 împotrivă şi zece abţineri.

Astăzi s-a dat însă doar votul pe acest document, care a fost dezbătut în plen ieri.

Opoziţia a cerut demisia ministrului Florian Bodog şi soluţii rapide pentru problemele din domeniul sănătăţii.

Criticile au vizat, în principal, lipsa echipamentelor şi a investiţiilor în infrastructură, salarizarea personalului medical, dar şi inexistenţa prevenţiei.

Ministrul Florian Bodog a susţinut în schimb că nu putea rezolva în câteva luni probleme care nu s-au rezolvat în zeci de ani.

El a precizat însă că a iniţiat demersuri şi proiecte, pe care predecesorii săi nu şi le-au asumat şi a amintit aici Legea vaccinării aprobată de actualul guvern şi aflată în dezbaterea parlamentului şi proiectul celor trei spitale regionale, pentru a căror construcţie studiile vor fi finalizate la începutul anului viitor.

Salariile poliţiştilor, majorate

Tot astăzi, Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de for decizional ordonanţa de urgenţă a guvernului, prin care se majorează cu 10% salariile poliţiştilor şi cu 15% cele ale personalului civil din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care nu a beneficiat anul trecut de alte majorări.

Potrivit ordonanţei, creşterile salariale se aplică începând cu 1 octombrie.

Se votează conducerea Curţii de Conturi

Noua conducere a Curţii de Conturi urmează să fie votată, astăzi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce, ieri, comisiile pentru buget-finanţe ale parlamentului i-au audiat şi avizat pozitiv pe candidaţii pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi consilier de conturi, precum şi pe cei pentru preşedinte şi vicepresedinte ai autorităţii de audit.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza