Moţiunea opoziţiei pe tema codului insolvenţei, dezbătută în Camera Deputaţilor

Semnatarii moţiunii cer retragerea ordonanţei privind Codul insolvenţei. Dezbaterile sunt transmise LIVE VIDEO pe politicaromaneasca.ro, în playerul VIDEO din prima pagină.

Adăugat: 21 Octombrie 2013
Ultima actualizare:21 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă depusă de PDL şi PP-DD.

Semnatarii acesteia cer Guvernului, între altele, să retragă ordonanţa privind Codul insolvenţei.

Moţiunea nu vizează un ministru anume, pentru că, spun iniţiatorii, responsabili de modul în care a fost elaborată ordonanţa de urgenţă sunt mai mulţi membri ai guvernului, de la justiţie, din zona economicului şi de la Ministerul Culturii.

Premierul Victor Ponta susţine că actul normativ privind Codul insolvenţei a fost promovat de guvern prin ordonanţă de urgenţă şi nu prin proiect de lege, deoarece evaziunea fiscală şi neplata contribuţiilor către bugetul de stat indicau o situaţie de urgenţă. Ordonanţa a fost criticată de preşedintele Traian Băsescu.

PDL a sesizat apoi avocatul poporului, care săptămâna trecută a contestat documentul la Curtea Constituţională. Moţiunea, iniţiată de PP-DD şi PDL şi intitulaţi "Opriţi instituţionalizarea Inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei!", va fi dezbătută în această după amiază şi votată mâine de plenul Camerei Deputaţilor.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza