Moțiunea opoziției pe sănătate intră în dezbatere

Deputaţii vor dezbate în plen moţiunea simplă pe sănătate, iniţiată de PNL, USR şi PMP, care cer demisia ministrului Florian Bodog.

Adăugat: 10 Octombrie 2017
Ultima actualizare:10 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea simplă pe sănătate - iniţiată de PNL, USR şi PMP - va fi dezbătută astăzi în Camera Deputaţilor, urmând ca votul asupra documentului să aibă loc mâine.

La Senat este aşteptat votul asupra ordonanţei Guvernului privind plata defalcată a taxei pe valoarea adăugată.

Deputaţii vor dezbate în plen moţiunea simplă pe sănătate, iniţiată de PNL, USR şi PMP.

Semnatarii documentului cer demisia ministrului Florian Bodog şi găsirea unor soluţii rapide pentru problemele din domeniul sănătăţii.

Opoziţia denunţă criza vacinurilor, birocraţia care sufocă ţara, nefinalizarea unor proiecte de infrastructură, în special a spitalelor de urgenţă de la Cluj, Craiova şi Iaşi, dar şi promisiunile neonorate privind acordarea unor salarii mari personalului din sănătate. Votul asupra moţiunii este programat mâine.

La Senat, se aşteaptă astăzi şi votul ordonanţei guvernului privind plata defalcată a TVA.

În comisia parlamentară de specialitate actul normativ a fost modificat, astfel încât măsura să devină obligatorie numai pentru companiile care au relaţii comerciale cu statul, celelalte societăţi comerciale urmând să o aplice opţional.

Decizia finală asupra documentului legislativ va fi luată însă de Camera Deputaţilor.

Ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, va oferi mâine explicaţii în plenul Camerei, la solicitarea PNL, pe tema split-TVA.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza