Moţiunea la adresa ministrului de Finanţe, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor

Cei 103 parlamentari PNL, USR şi PMP, semnatari ai documentului, solicită abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 114.

Adăugat: 18 Martie 2019
Ultima actualizare:19 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Camera Deputaților. Sursa: Amalia Bojescu
trimite pe mail

UPDATE Deputaţii au dezbătut, luni, moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici prin care opoziţia cere şi abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 114, care prevede noi măsuri fiscal- bugetare. Relatează Angela Matei.

Semantarii moţiunii spun că efectele Ordonanţei 114 vor fi resimţite atât de populaţie, cât şi de mediul de afaceri, şi au cerut abrogarea acesteia. Liderul deputaţilor USR, Cristina Prună.

Cristina Prună: OUG 114 a fost încă un exemplu negativ de impredictibilitate fiscală, adică ceea ce a văzut mediul de afaceri de doi ani încoace sub guvernarea PSD-ALDE, de lipsă de viziune şi de consulare cu aceştia.

Ministrul Finanţelor a precizat în schimb că în ordonanţă sunt cuprinse şi alte măsuri, precum creşterea punctului de pensie sau acordarea voucherelor de vacanţă, şi, deci, nu poate fi abrogată. În ceea ce priveşte măsurile fiscale, Eugen Teodorovici spune că acestea sunt susţinute de argumente tehnice.

Eugen Teodorovici: Spuneţi dumneavoastră că România a inovat noi taxe şi că acestea nu se mai aplică nicăieri în UE. Din contră, sunt foarte multe ţări europene care aplică corecţii pentru a stopa creşterile explozive de preţuri la utilităţi, pentru a contracara diferenţele imense dintre rata dobânzii la credite şi rata dobânzii la depozite sau pentru a proteja consumatorii de practici incorecte.

Votul urmează să fie dat miercuri.

----------------------------------------------------------------------

Moţiunea simplă iniţiată de USR, PNL şi PMP la adresa ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, ajunge luni în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbateri.

Cei 103 parlamentari PNL, USR şi PMP, semnatari ai documentului, solicită abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 114.

Opoziţia afirmă că prin măsurile fiscale pe care le introduce, actul normativ afectează creşterea economică, iar populaţia va plăti facturi mai mari la toate serviciile. De cealaltă parte, coaliţia exclude abrogarea, dar face analize în ceea ce priveşte efectele şi oportunitatea anumitor modificări.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că se caută soluţii agreate de ambele părţi, dar care să garanteze stimularea creşterii economice.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Martie 2019
Ultima actualizare:
19 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza