Moțiunea împotriva ministrului Justiției a căzut la vot

Moţiunea simplă la adresa ministrului justiţiei a fost respinsă astăzi la prânz în Camera Deputaţilor.

Adăugat: 31 Octombrie 2018
Ultima actualizare:31 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În favoarea moţiunii simple s-au exprimat doar 99 de deputaţi; 171 au votat împotrivă, iar cinci s-au abţinut.

Documentul a fost dezbătut ieri în plenul Camerei Deputaţilor, când opoziţia l-a acuzat pe ministrul Toader de politizarea actului de justiţie şi de subordonarea justiţiei intereselor coaliţiei PSD-ALDE.

Deputaţii PNL şi USR au afirmat totodată că ministrul justiţiei a ignorat recomandările experţilor internaţionali pe tema justiţiei, iar prin acţiunile sale a adus deservicii grave pe plan extern.

În replică, Tudorel Toader a spus că doreşte revenirea la normalitate în domeniu şi acest lucru presupune, între altele, norme juridice predictibile, reducerea duratei proceselor şi trecerea la o politică penală preventivă.

Tudorel Toader a precizat că doreşte să nu mai existe cetăţeni condamnaţi în lipsa unor probe solide, care să stea în puşcărie şi ulterior să fie achitaţi.

În cadrul dezbaterilor generale de ieri, acţiunile ministrului au fost susţinute de social-democraţii Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei juridice, şi Alexandru Bălănescu.

Aceştia au precizat că modificările aduse legilor justiţiei au fost pentru a răspunde unor nevoi urgente din sistemul judiciar. Răspunzând ieri la întrebarea 'cum vor proceda deputaţii PSD?', liderul social democrat, Liviu Dragnea, preciza că nu le va sugera cum să voteze, lăsând la latitudinea fiecăruia să îşi exprime opţiunea.

Liviu Dragnea a subliniat astăzi, explicând rezultatul votului, că orice schimbare a unui minsitru se face printr-o decizie luată în interiorul partidului, şi nu prin intermediul opoziţiei.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza