Moțiunea împotriva ministrului Culturii, respinsă la vot

Moțiunea simplă a opoziției a căzut la vot cu 159 voturi "împotrivă", 94 de voturi "pentru" şi 7 abţineri.

Adăugat: 4 Aprilie 2018
Ultima actualizare:4 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii au dezbătut ieri moţiunea simplă iniţiată de PNL împotriva ministrului culturii, George Ivaşcu, iar astăzi s-au exprimat prin vot. Moțiunea a fost respinsă.

Liberalii au dorit ca prin depunerea moțiunii să tragă un semnal de alarmă în privinţa organizării evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, acuzând lipsa de transparenţă a Ministerului Culturii, blocajul instituţional, lipsa dialogului cu Parlamentul şi a unei strategii coerente.

Deputatul PNL, Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, spunea ieri că PSD gestionează defectuos programul pentru celebrarea Centenarului.

"Ne aflăm, domnule ministru, în a patra lună, în anul în care trebuia să sărbătorim 100 de ani de când România există ca entitate statală sub acest frumos steag şi nume şi noi ce facem? Trebuie să depunem o moţiune simplă ca să vă avem în faţa noastră, domnule ministru, pentru că la invitaţiile noastre n-aţi binevoit să fiţi prezent în faţa comisiilor pentru cultură. Ca atare, acesta este un act democratic, nu este un act împotriva unui om, este un act împotriva unui guvern", afirma Știrbu.

În replică, ministrul culturii, George Ivaşcu, a dat asigurări că preocuparea sa permanentă rămâne o organizare cât mai eficientă a manifestării tuturor românilor.

"Ţin să asigur, de la această tribună, pe fiecare responsabil local că are în mine cel mai deschis ministru pentru sărbătorirea Unirii pe întreg teritoriul. Dar aici intervine una din diferenţele modului de abordare, aleg să aprob acele manifestări care, cum spuneau înaintaşii noştri, aduc lumină culturii în cel mai indepărtat cătun, acele investiţii în recondiţionarea caselor memoriale sau a căminelor culturale ce sunt mereu, mereu uitate, sunt peste puterile comunităţilor restrânse şi cer neapărat intervenţia statului", a susținut George Ivașcu.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza