Moțiunea împotriva ministrului Culturii, dezbătută în Parlament

La Camera Deputaților au avut loc dezbateri asupra moţiunii simple a PNL, la adresa ministrului culturii, George Ivaşcu.

Adăugat: 3 Aprilie 2018
Ultima actualizare:3 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul culturii, George Ivaşcu a răspuns punctual la criticile reprezentanţilor opoziţiei, iniţiatorii moţiunii simple.

Semnatarii documentului susţin că acţiunile şi declaraţiile ministrului culturii au demonstrat incoerenţa actului de guvernare şi critică lipsa de transparenţă a ministerului, blocajul instituţional, lipsa dialogului cu Parlamentul şi a strategiei de dezvoltare.

Parlamentarii din opoziţie consideră că Executivul ignoră importanţa strategică a culturii, aşa cum este statuată în orice ţară europeană şi, în acelaşi timp, omit faptul că îmbunătăţirea sistemului cultural este de datoria oricărui guvern responsabil.

Textul moţiunii simple a fost citit în plen de deputatul PNL, Bogdan Gheorghiu.

"Când aţi fost numit în această funcţie, ne-am pus cu toţii speranţa că vă veţi implica în mod real pentru ca domeniul cultural să nu mai fie veşnica Cenuşăreasă, dar am constatat cu tristeţe şi îngrijorare că experienţa dumneavoastră de director de teatru, binecunoscută şi recunoscută de altfel, nu o puteţi demonstra şi în activitatea ministerului. Remarcăm că toate acţiunile şi declaraţiile dumneavoastră nu au făcut altceva decât să demonstreze incoerenţa actului de guvernare într-o problemă prioritară precum organizarea manifestărilor Centenarului", a spus Bogdan Gheorghiu.

Ministrul culturii, George Ivaşcu, a susţinut, prin discursul său, că preocuparea sa permanentă a fost şi este cum să fie organizată foarte bine această sărbătoare a tuturor românilor.

Moţiuneasimplă la adresa ministrului culturii, George Ivaşcu, va fi suspusă votului mâine, în plenul Camerei Deputaţilor.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza