Moțiunea de cenzură se citește în Parlament

Moţiunea de cenzură, iniţiată de PSD împotriva guvernului condus de Ludovic Orban, se va citi astăzi, la ora 12:00, în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor convocate în sesiune extraordinară.

Adăugat: 20 August 2020
Ultima actualizare:20 August 2020

Politica Romaneasca
Foto: Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD. Sursa: psd.ro
trimite pe mail

Social-democraţii critică executivul pentru modul în care a gestionat criza generată de pandemia de COVID-19, pentru cheltuielile publice pe care le-a făcut în timpul stării de urgenţă şi acuză că nivelul de trai al populaţiei s-a prăbuşit.

După citirea moţiunii, dezbaterea va trebui să aibă loc în cel mult trei zile de la data când a fost prezentată.

VIDEO Citirea moțiunii în Parlament

Cât despre votarea documentului, social-democraţii îşi doresc ca aceasta să aibă loc cât mai curând, iar Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului urmează să decidă dată.

Liberalii critică decizia PSD de a iniţia o moţiune de cenzură în timpul sesiunii extraordinare a legislativului, însă purtătorul de cuvânt al social-democraţiilor, Lucian Romaşcanu, afirmă că demersul lor respectă toate prevederile constituţionale.

Lucian Romaşcanu: În Constituţie nu se face diferenţa între acţiunile întreprinse într-o sesiune ordinară sau extraordinară, ea este extraordinară doar prin nume. Ea este o altă sesiune a parlamentului, iar vacanţa este suspendată în această perioadă şi se lucrează în condiţii normale. Deci, în momentul în care depunem această moţiune, o facem cu legea de partea noastră, dar, repet, sesiunea extraordinară este o altă sesiune a parlamentului cu tot ce implică această sesiune.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza