Moţiunea de cenzură LIVE VIDEO pe politicaromanească.ro

Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu se confruntă cu prima moţiune de cenzură iniţiată de opoziţie împotriva sa. În playerul video puteţi urmări LIVE VIDEO dezbaterea moţiunii de la ora 9,00.

Adăugat: 27 Aprilie 2012
Ultima actualizare:27 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul depus de opoziţie critică strategia de privatizare promovată de Guvernul Ungureanu, situaţia creată la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş şi gestionarea banilor publici în favoarea primăriilor puterii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, recunoştea că Opoziţia nu are în acest moment cele 231 de voturi necesare adoptării moţiunii de cenzură. 

"Avem 225 de membri ai grupurilor Uniunii Social Liberale. Toţi cei 225 vor fi prezenţi la moţiune şi vor vota cu voturile la vedere. Nu avem 231. Am spus tot timpul - câţi membri ai USL avem, toţi vor vota. Dintre cei care nu sunt membri ai grupurilor USL, dacă vor vota sau nu, să vedem", susţine Ponta.

Pe de altă parte, Victor Ponta a declarat că nu exclude varianta ca USL să intre la guvernare în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, în condiţiile în care şi liderul liberal, Crin Antonescu, spunea că aceasta este moţiunea de cenzură cu cele mai mari şanse de reuşită.

Puterea nu dă nicio şansă moţiunii

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, crede că toţi parlamentarii puterii vor respecta recomandarea liderilor, aceea de a sta în bănci la vot.

El precizează că vor fi aplicate sancţiuni parlamentarilor PDL care votează, mergând chiar până la excluderea din partid.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, acceptă că majoritatea coaliţiei este fragilă, dar apreciază că moţiunea de cenzură nu va trece. 

"Eu consider că nu are moţiunea de cenzură şanse să treacă dacă această coaliţie va funcţiona şi va fi disciplinată. Acest lucru ce înseamnă? Dacă nu vor fi trădări, dacă această majoritate foarte subţire se va păstra. Uniunea Democrată Maghiară va fi prezentă la moţiunea de cenzură, vom asigura cvorumul de lucru în şedinţa camerelor reunite, vom spune ce avem de spus legat de această moţiune de cenzură şi nu vom vota împotriva guvernului", a spus Hunor.

Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură are nevoie de 231 de voturi pentru.

Potrivit Constituţiei, Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură a fost votată în condiţiile legii.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza