Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost citită în Parlament

Social-democraţii susţinun că liberalii au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia, iar guvernul este corupt.

Adăugat: 20 August 2020
Ultima actualizare:20 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi a fost prezentată în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, denumită ''Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită generalizată''.

Social-democraţii susţinun că liberalii au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia, iar guvernul este corupt.

În replică, premierul Ludovic Orban a declarat că în 30 de ani el nu a mai văzut niciodată o astfel de moţiune manipulatorie.

Premierul Ludovic Orban respinge criticile aduse de PSD şi afirmă că documentul citit astăzi în Parlament este un text plin de minciuni şi un gest politic iresponsabil, în contextul crizei generate de COVID-19.

Şeful Executivului a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională depunerea de către PSD a moţiunii de cenzură în timpul vacanţei parlamentare.

Ludovic Orban: În ce hal de debandadă s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află acest partid, PSD-ul, să ajungă să facă ce nu s-a întâmplat în 30 de ani: să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară.

De cealaltă parte, social-democraţii sunt convinşi că moţiunea de cenzură va fi adoptată şi spun că vor stabili în CEx calendarul dezbaterii şi votului, decizia finală urmând să fie luată de conducerea Parlamentului.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, susţine că iresponsabilă ar fi rămânerea lui Ludovic Orban în funcţia de prim-ministru, şi nu depunerea moţiunii de cenzură de către PSD.

Alfred Simonis: Guvernul trebuie demis pentru că este cel mai prost guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani şi nu doar incapabil şi slab, ci şi cel mai corupt guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani.

Cât priveşte reacţiile liderilor politici privind demersul PSD, ele sunt împărţite.

În timp ce PRO România şi ALDE anunţă că vor vota pentru moţiunea de cenzură, liderul USR, Dan Barna, solicită social-democraţilor să lase românilor decizia privind viitoarea guvernare, în urma alegerilor parlamentare.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza