Moțiunea de cenzură, citită în Parlament. Joi se dă votul

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost cititită în plenul Parlamentului, în absenţa premierului sau a membrilor Executivului.

Adăugat: 18 Decembrie 2018
Ultima actualizare:18 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost cititită ieri în plenul Parlamentului, dar în absenţa premierului sau a membrilor Executivului, care nu au venit să asiste sau să răspundă la acest demers al opoziţiei.

Plenul Legislativului ar urma să se pronunţe asupra moţiunii, peste două zile, cu puţin timp înainte de sărbătorile de iarnă şi de vacanţa parlamentară, şi este posibil ca deputaţii şi senatorii PSD să nu fie prezenţi la vot.

Pentru ca documentul sa fie adoptat, şi Guvernul să fie demis e nevoie de 233 de voturi, cu 70 peste numărul adunat până acum, iar opoziţia a făcut şi ieri un apel către colegii din Parlament.

Semnatarii moțiunii de cenzură spun că toate angajamentele asumate de PSD și ALDE în perioada electorală au fost amânate până după anul 2021 și că menținerea Guvernului Dăncilă reprezintă un pericol pentru interesele naționale și pentru stabilitatea economică și politică.

Textul moțiunii de cenzură a fost citit în plenul reunit al Parlamentului de deputatul PNL Pavel Popescu.

Pavel Popescu: Moțiunea nu este numai împotriva unui prim-ministru extrem de slab, cu grave carențe de pregătire profesională, total inadecvat unei astfel de funcții, ales doar pentru că ar fi, chipurile, neconflictual. Moțiunea de cenzură este depusă împotriva întregului Guvern, cu toții plătiți regește pentru lipsa totală de performanțe.

Premierul Viorica Dăncilă și membrii Guvernului nu au fost prezenți în sală la prezentarea moțiunii de cenzură.

Față de acest demers al opoziției, prim-ministrul declara însă că nu are emoții.

Vicepreședintele Senatului, social-democratul Claudiu Manda, a precizat că parlamentarii PSD nu au hotărât deocamdată dacă vor fi sau nu prezenți la momentul votului, programat pentru joi.

Claudiu Manda: E clar că nu vom vota moțiunea. Rămâne să vedem dacă vom fi în sală și nu vom vota, ceea ce înseamnă clar o susținere pentru Guvern, sau vom veni și vom vota împotriva moțiunii. Probabil că mai degrabă prima soluție.

Pentru a fi adoptată, moțiunea de cenzură are nevoie de 233 de voturi favorabile.

PNL, USR, PMP și o parte din deputații neafiliați, semnatari ai documentului, se bazează până acum pe 163 de voturi, dar spun că vor negocia până în ultimul moment pentru ca demersul lor să aibă câștig de cauză.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza