Moţiunea de cenzură a PSD se citește în Parlament

Moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu se citește în plenul Parlamentului.

Adăugat: 30 Septembrie 2021
Ultima actualizare:30 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Textul este semnat de 157 de parlamentari social-democraţi, care susţin că premierul Florin Cîţu trebuie demis, iar singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate.

Reprezentanţii USR - PLUS au anunţat că vor vota moţiunea de cenzură.

Şi parlamentarii AUR afirmă că vor vota această moţiune, deoarece - spun ei - Guvernul Cîţu este lipsit de legitimitate şi nu respectă prevederile constituţionale.

Deputatul AUR, Geanina Şerban: A încercat introducerea ilegală a certificatului COVID-19 şi promovează măsuri discriminatorii pe criterii sanitare. AUR va vota pentru debarcarea Guvernului Cîţu, indiferent care moţiune de cenzură va intra în prima dezbatere a Parlamentului. Facem asta dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare care a instituit dictatura sanitară.

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat că liberalii au format echipe de negociere, care vor încerca să obţină respingerea moţiunii şi păstrarea majorităţii parlamentare.

PNL rămâne deschis dialogului cu foştii parteneri de guvernare, spune premierul, nu însă şi dacă aceştia vor vota moţiunea.

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură a PSD vor avea loc marţea viitoare, pe 5 octombrie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza