Moțiunea de cenzură a PSD se citește în Parlament

Miercuri are loc şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de PSD împotriva cabinetului Cîţu.

Adăugat: 23 Iunie 2021
Ultima actualizare:23 Iunie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi, de la ora 14:00, are  loc şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de PSD împotriva cabinetului Florin Cîţu.

Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, după şedinţa conducerii legislativului.

El a mai precizat că preşedinţii celor două Camere au primit o scrisoare din partea Comisiei de la Veneţia prin care se solicită lămuriri cu privire la revocarea din funcţie a Avocatului Poporului.

Alfred Simonis: Scrisoarea spune foarte clar care sunt motivele pentru care un avocat al poporului poate fi demis şi cere lămuriri suplimentare din partea celor doi preşedinţi, un punct de vedere cu privire la care au fost elementele de încălcare a Constituţiei şi care au fost motivele pentru care Avocatul Poporului a fost revocat înainte de termen. Este foarte grav, pe de o parte, faptul că ne-a fost ascuns un astfel de document, pe de altă parte - că nu se ţine cont de un astfel de document şi ar fi trebuit întârziată declanşarea procedurii de numire a unui avocat al poporului până nu trimitem răspuns la Comisia de la Veneţia şi până nu avem decizia Curţii.

La această oră, parlamentarii din Comisiile juridice reunite îl audiază pe Fábián Gyula, propus de coaliţia de guvernare pentru funcţia de Avocat al Poporului, după revocarea Renatei Weber.

Redactorul RRA Alina Bordeiaşi aminteşte că PSD a contestat la Curtea Constituţională această revocare, motiv pentru care nu a dorit să facă nicio propunere pentru un nou Avocat al Poporului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza