Moțiunea de cenzură a PNL "nu va fi blocată de vacanța parlamentară"

Liderul PNL, Crin Antonescu, susține că liberalii nu lasă moțiunea de cenzură la adresa Guvernului până după europarlamentare.

Adăugat: 25 Aprilie 2014
Ultima actualizare:25 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, președintele PNL
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că liberalii nu renunţă la moţiunea de cenzură înainte de euroalegeri.

Întrebat dacă moţiunea de cenzură anunţată de PNL va fi realizată după europarlamentare, în contextul vacanţei legislative decisă pentru această perioadă, Antonescu a răspuns: "Nu o lăsăm după euroalegeri".

"Ştiţi că există o decizie a Biroului Permanent care a mandatat grupurile parlamentare să pregătească moţiunea de cenzură. Astăzi la Braşov avem iarăşi o şedinţă a Biroului Permanent, cât şi a Delegaţiei Permanente. Nu am decis data la care această moţiune de cenzură va fi lansată şi între timp s-au adunat mai multe subiecte privitor la politica fiscală a Guvernului. Noi am luat act, de pildă, cu satisfacţie, nu neapărat cu încredere, un pas, faptul că s-a adoptat ieri sau alaltăieri Ordonanţa privitoare la intrarea în vigoare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit. Un lucru pe care îl salutăm, un lucru pe care l-am cerut, care era în programul de guvernare", a spus Antonescu.

El a adăugat că rămân însă, o serie de probleme nerezolvate, una dintre acestea fiind chestiunea referitoare la CAS, care ar putea face obiectul unei moțiuni de cenzură.

"Rămâne chestiunea cu CAS şi rămân o serie de alte chestiuni, nu neapărat de natură economică ci din punctul nostru de vedere pot face obiectul unei moţiuni de cenzură. Foarte probabil această moţiune de cenzură va veni înainte de alegerile europarlamentare", a declarat liderul PNL.

El a precizat că depunerea moţiunii de cenzură nu poate fi blocată de vacanţa parlamentară.

"Vacanţele pe care le decid domnul Zgonea şi domnul Ilie Sârbu, că domnul Tăriceanu face ce zice domnul Sârbu, nu ne pot priva de mijloacele parlamentare cum ar fi moţiunea de cenzură. Eu cred că nu o să fim în situaţia în care să depunem o moţiune de cenzură şi dânşii să nu vină, să spună că sunt în campania electorală, nu cred (...) Nu cred că nu va fi cvorum", a mai spus Antonescu.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
25 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza