Moţiunea de cenzură a PNL, citită în Parlament

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, la adresa Guvernului Ponta a fost citită în plenul reunit al Parlamentului. Dezbaterea și votul sunt programate pentru vineri.

Adăugat: 8 Iunie 2015
Ultima actualizare:8 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL la adresa guvernului Ponta pe tema votului prin corespondenţă a fost citită în plenul reunit al Parlamentului.

Liberalii susţin că actualul Executiv trebuie să plece pentru că nu vrea să rezolve problema exercitării dreptului constituţional de participare la procesele democratice din ţară pentru românii din diaspora.

Semnatarii moţiunii de cenzură susţin că România cunoaşte acum cel mai grav regres democratic pentru că, spun liberalii, guvernul condus de Victor Ponta a început să blocheze şi să elimine dreptul politic de vot pentru milioane de români din ţară şi diaspora.

Textul moțiunii de cenzură

Liberalii mai declară că moţiunea de cenzură putea avea mai multe subiecte: proasta guvernare, modificarea Codului Fiscal, refuzul organizarii alegerilor parţiale locale şi parlamentare, dar şi justiţia.

”Victor Ponta trebuie să plece. Motivul este atitudinea sa ostilă faţă de justiţie, temă care ar fi putut reprezenta o altă moţiune de cenzură. Guvernul Ponta este guvernul cel mai 'curat', guvernul cu cei mai mulţi miniştri puşi sub urmărire penală în timpul exercitării funcţiei. Darius Vâlcov a fost ţinut în guvern până aproape de momentul de a fi arestat. Victor Ponta îşi dădea cu părerea dacă ar fi sau nu vinovat. Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă din poziţia de ministru. Victor Ponta acuză acum nici mai mult nici mai puţin că justiţia face politică”, a afirmat senatorul PNL, Viorel Badea.  

politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO momentul citirii moțiunii în Parlament.Liberalii mai spus că au fost epuizate toate căile instituţionale de deblocare a situaţiei generate de refuzul PSD de a discuta introducerea votului prin corespondenţă şi arată că singura soluţie pentru deblocarea situaţiei este schimbarea actualei echipe guvernamentale.

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură vor avea loc vineri, când Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună de la ora 10:00.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu, Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza