Moţiunea de cenzură a liberalilor se va vota pe 26 mai, după alegeri

Conducerea Parlamentului a decis că moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, să fie dezbătută şi votată după alegerile europarlamentare.

Adăugat: 19 Mai 2014
Ultima actualizare:19 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vleriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Birourile permanente reunite au decis ca moţiunea de cenzură iniţiată de PNL să fie citită joi, la ora 12,00, şi dezbătută lunea viitoare în plenul reunit, de la ora 16,00, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a anuntat ca decizia a fost luata cu 11 voturi pentru, două abţineri şi 8 voturi împotrivă.

Valeriu Zgonea a  mai precizat, răspunzând unor acuze ale PNL potrivit cărora moţiunea de cenzură ar trebui dezbătută cel târziu până vineri, că nu a fost încălcat regulamentul, întrucât saptamana trecută,  în ziua depunerii  documentului a fost convocat biroul permanent reunit, însă reprezentaţii opoziţiei nu au fost prezenţi la şedinţă, iar cvorumul nu s-a putut îndeplini.

"Birourile permanente au decis cu 11 voturi pentru, două abţineri şi 8 voturi împotrivă, joi, la ora 12,00, se va citi moţiunea. Îi rog pe membrii Opoziţiei să înţeleagă că domniile lor trebuie să vină, să fie prezenţi, de aceea sunt plătiţi, nu să vină guvernarea, ca să poată fi cvorum. Luni, la ora 16,00, se va dezbate moţiunea de cenzură în plenul comun. Obligativitatea cvorumului există, a existat şi va exista, pentru că nu este vorba de o şuetă. Oamenii nu înţeleg că trebuie să vină la serviciu, aşa cum românii se duc la serviciu la ora 8,00 în fiecare zi, membrii Biroului permanent de la PDL, PNL şi PP-DD sunt obligaţi să vină la şedinţă. Eu am convocat după Regulament, în ziua depunerii moţiunii, Birouri reunite. Dacă domniile lor nu au vrut să vină, acum ar trebui să le luăm din bani", a spus Zgonea la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

El a adăugat că liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui să citească Regulamentul şi să nu acuze Puterea de lipsă de responsabilitate.

"Să vii în faţa camerelor de luat vederi şi să invoci chiulul tău ca pe o lipsă de responsabilitate a guvernării mi se pare un act injust şi îl rog pe domnul Antonescu să citească Regulamentul măcar acum, după ce şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte, că bănuiesc că atunci nu avea timp. Prima obligaţie a unui membru al Biroului permanent: trebuie să vină la şedinţă. Îi rog pe colegii din Opoziţie să-şi suspende campania electorală şi să vină joi, la ora 12,00, pentru a avea cvorum la plenul reunit, pentru a putea citi moţiunea", a mai spus Zgonea.

Acuzaţiile liberalilor: PSD se teme să vorbească despre "realitatea guvernării"

Liderul liberal Crin Antonescu susţine că PSD se teme să vorbească despre "realitatea guvernării". 

El a mai spus că, potrivit legii, a fost depăşit termenul de dezbatere a moţiunii de cenzură.

Parlamentarii PNL au cerut Birourilor Permanente Reunite să convoace luni, sau cel târziu marţi dimineaţă, plenurile reunite pentru a citi textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, susţine că moţiunea de cenzură ar trebui dezbătută cel târziu până vineri.

Pocora a susţinut că prin nerespectarea termenelor de prezentare, dezbatere şi vot a moţiunii de cenzură, preşedinţii celor două camere ale parlamentului încalcă prevederile Constituţiei.

Liberalii au depus pe 13 mai moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii".
   Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza