Moțiune simplă împotriva ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este contestat în Parlament, printr-o moţiune simplă ce va fi dezbătută în Camera Deputaţilor.

Adăugat: 20 Iunie 2022
Ultima actualizare:20 Iunie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este contestat în Parlament, printr-o moţiune simplă, ce va fi dezbătută astăzi în Camera Deputaţilor.

USR consideră că ministrul ar fi vinovat de creşterea abandonului şcolar.

În plus ar face schimbări ale sistemului de evaluare a elevilor, fără nicio consultare cu cei interesaţi.

Săptămâna aceasta, am putea afla de la parlamentarii majorităţii şi dacă mai susţin sau nu reducerea pedepselor pentru şoferii agresivi, sancţiuni care fuseseră înăsprite, la începutul anului, chiar de Gguvernul Ciucă, prin oronanţă de urgenţă.

Moţiunea simplă iniţiată de USR la adresa ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, va fi dezbătută astăzi de către deputaţi, votul final fiind programat miercuri. Iniţiatorii demersului susţin că modul prin care ministrul gestionează situaţia din învăţământ a dus la creşterea ratei abandonului şcolar şi la rezultatele slabe obţinute de către elevi la teste.

În document se arată că ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în modul de evaluare a elevilor, fără să ţină cont de opiniile actorilor din sistem.

Tergiversează elaborarea noii Legi a educaţiei şi nu ia măsuri împotriva plagiatelor.

În comisiile de specialitate reunite, deputaţii vor reexamina proiectul de lege privind comunicaţiile electronice, după ce judecătorii CCR s-au pronunţat supra contestaţiilor formulate de USR şi Avocatul Poporului.

Curtea Constituţională a decis că organele judiciare şi serviciile de informaţii nu mai pot primi datele stocate de către furnizorii de comunicaţii electronice din România.

În această săptămână, este aşteptat şi votul asupra proiectului de lege privind cumpărarea a 32 de avioane de vânătoare F16 din Norvegia, aeronave aflate în stare operaţională.

Proiectul a fost aprobat de Guvern şi prevede că România va plăti aproximativ 454 de milioane de euro, fără TVA, fiind inclus un pachet de bunuri şi servicii complementar ,de la Guvernul Statelor Unite.

Ar putea fi reluate şi dezbaterile asupra modificărilor aduse la noul Cod rutier, în Comisia de Transport, potrivit cărora şoferii recidivişti vor putea să îşi recupereze mult mai uşor permisul, se reduce perioada de suspendare, chiar şi pentru sancţiuni grave, iar amenzile scad.

USR s-a opus categoric, susţinând că amendamentele depuse de parlamentari ar duce la creşterea numărului de accidente. Între timp, liderii coaliţiei de guvernare au decis să nu mai susţină o serie de modificări la ordonanţa de urgenţă care a înăsprit sancţiunile pentru şoferii indisciplinaţi.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza