Morţi şi răniţi în urma exploziilor din Bruxelles

Nou bilanţ al victimelor de la Bruxelles: 34 de morţi.

Adăugat: 22 Martie 2016
Ultima actualizare:22 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Foto: twitter.com/Samialansi
trimite pe mail

UPDATE 2 Bilanţul victimelor, în urma atentatelor din capitala belgiană, Bruxelles, a ajuns la 34 de morţi, dintre care 20 la staţia de metrou Maelbeek şi 14 la aeroportul Zaventem, relatează radiodifuzorul public belgian VRT, preluat de Reuters.

Numărul morţilor şi al rănilor se schimbă de la o oră la alta.

UPDATE 1 Premierul Belgiei, Charles Michel, a susţinut o conferinţă de presă după atacurile sinucigaşe cu bombă produse pe aeroportul şi metroul din Bruxelles.

Acesta a explicat că asistarea medicală a victimelor, evacuarea călătorilor şi transportarea răniţilor la spitale, reprezintă prima urgenţă.

"Ştim că circulă multe ipoteze privind numărul morţilor, sunt multe persoane rănite, unele foarte grav.
Am ridicat la 4 nivelul de alertă şi am instituit măsuri de securitate adiţionale, am întărit controlul la graniţe, am restricţionat transportul public.
Doresc să vă spun că, în aceste momente extrem de sumbre şi grele pentru ţara mea, mai mult ca niciodată fac apel la toată lumea să rămână calmă şi solidară. Trebuie să fim uniţi şi solidari în aceste momente dificile, trebuie să continuăm să urmărim cu atenţie situaţia.Vreau să mulţumesc serviciilor de securitate pentru acţiunile lor. Ne temeam de atacuri teroriste şi acum asta s-a întâmplat, pe aeroportul Zaventem şi într-o staţie de metro din Bruxelles", a declarat premierul belgian, Charles Michel, potrivit CNN citat de Agenţia de presă Rador.

UPDATE ora 13.00-15 persoane au fost ucise şi 55 au fost rănite în urma atentatului de la metroul din Bruxelles, a anunţat compania naţională de transport citată de presa belgiană.

Numărul morţilor şi al rănilor se schimbă de la o oră la alta.

Parchetul general confirmă că a fost vorba de atentat sinucigaş.

O a treia deflagraţie a avut loc la o staţie de metrou din apropierea instituţiilor europene.

Până la această oră nu există un bilanţ oficial al victimelor de la metrou, dar presa locală scrie că ar fi cel puţin 10 morţi.

Transportul în comun a fost suspendat în Bruxelles, iar autorităţile belgiene au ridicat la maxim nivelul de alertă teroristă în întreaga ţară.

Totodată, persoanelor aflate în Bruxelles li se recomandă să rămână unde se află şi să folosească, în principal, mesajele text şi internetul pentru că reţelele de telefonie sunt supra-solicitate.

Ca urmare a atentatului, autorităţile olandeze au întărit securitatea pe aeroporturi şi la graniţe, iar măsuri similare au fost luate la aeroporturile din Paris, Frankfurt şi Londra.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza