Monica Macovei: USL îi curăţă pe corupţi de pedepse

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, susţine că, liderii USL au datoria să clarifice poziţia alianţei faţă de proiectul care prevede graţierea în întregime a unor pedepse cu închisoarea de până la şase ani inclusiv.

Adăugat: 4 Octombrie 2012
Ultima actualizare:4 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Monica Macovei susţine că drumul pe care merge USL este sa îi apere pe corupţi de închisoare, iar pe cei care deja sunt la închisoare să îi elibereze.

Europarlamentarul PDL solicită USL să-şi clarifice public poziţia faţă de proiectul de lege iniţiat de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, care prevede graţierea în întregime a unor pedepse cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv

"Liderii USL au datoria si responsabilitatea sa clarifice public pozitia Aliantei pe care o conduc fata de acest proiect legislativ. Tacerea acestora nu poate fi interpretata decat ca o aprobare tacita a acestui proiect de lege care doreste gratierea si amnistierea coruptilor care s-au infruptat din banii poporului. Nu este suficienta o declaratie la televizor, ci trebuie sa actioneze pentru retragerea proiectului", susţine Macovei într-un comunicat de presă.  

Ea susţine că faptele de corupţie sunt infracţini grave si trebuie pedepsite exemplar, cu atat mai mult atunci cand sunt comise de politicieni care au puterea in mana lor.

"Acest proiect de lege vine in contextul in care Comisia Europeana ne cere, pe buna dreptate, sa nu mai dam condamnari cu suspendarea executarii pentru coruptie, care este o infractiune grava", spune Macovei.

Ea susţine că prin susţinerea tacită a acestui proiect de lege, USL nu poate accepta că politicienii nu sunt deasupra legii.

"USL da astfel trei plame: prima, tuturor judecatorilor, procurorilor si politistilor care au muncit ca sa dovedeasca faptele de coruptie; a doua, banului public, pentru ca fiecare ancheta si proces costa; iar a treia, fiecarui roman care s-a saturat de corupti si vrea sa ii vada pedepsiti ca si pe ceilalti infractori", susţine Macovei.

Deputatul PSD Mădălin Voicu şi cel al minorităţilor Nicolae Păun au depus marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede graţierea în întregime a unor pedepse cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv. De această graţiere nu vor beneficia cei care au fost condamnaţi, printre altele, pentru viol, omor, vătămare corporală, act sexual cu un minor, delapidare, tortură.
   Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza