Monica Macovei propune o directivă de confiscare a averilor provenite din infracţiuni

Monica Macovei, candidat PDL pentru un nou mandat de europarlamentar, a mers, luni, la Târgu Mureş şi a vorbit despre directiva confiscării bunurilor provenite din infracţiuni pe care a promovat-o în Parlamentul European.

Adăugat: 19 Mai 2014
Ultima actualizare:19 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Monica Macovei- europarlamentar PDL
trimite pe mail

Monica Macovei: Legea confiscării averii infractorilor se numeşte 'Directiva confiscării averilor provenite din infracţiuni'. Proiectul a fost făcut de Comisie, a trecut prin plenul Parlamentului European, a fost adoptat de statele membre. Tot prin această lege a confiscării averilor am prevăzut şi confiscarea bunurilor şi banilor puşi pe numele altora.

Declaraţia a fost consemnată de corespondentul RRA, Raul Matiş

Iuliu Winkler militează pentru o economie locală puternică

O economie locală puternică este condiţia bunăstării pe pământul natal - consideră europarlamentarul Iuliu Winkler, candidat UDMR pentru un nou mandat.

El s-a întâlnit luni în localitatea Ciumani din judeţul Harghita cu întreprinzătorii din zonă, cărora le-a prezentat planul de dezvoltare "Transilvania 2020", în care fondurile europene joacă un rol esenţial în consolidarea economiei locale.

Viorica Dăncilă candidează pe lista alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru un nou mandat de eurodeputat.

Ea declara în cadrul unei dezbateri că agricultura poate deveni cel mai important motor al economiei dacă acest domeniu este susţinut eficient şi constructiv.

Viorica Dăncilă: Este prioritară încurajarea creşterii competitivităţii şi a performanţelor agricole atât la nivel naţional, dar şi la nivel european, să vedem şi latura socială a agriculturii - şi aici mă refer la locurile de muncă -, să sprijinim fermierii, dar şi tinerii. Pentru mine reprezintă o prioritate chiar cea referitoare la rolul femeilor în agricultură - şi ştim că aici sunt foarte multe probleme.(Reporter: Alexandra Cristea)

Prezent la aceeaşi dezbatere, candidatul Alianţei Naţionale a Agricultorilor, Stelian Fuia, spunea că domeniul agricol poate deveni unul competitiv, dar îşi exprima dezamăgirea faţă de faptul că în prezent mesajul agricultorilor se pierde în sfera politicului.

"Raportul de producţie în totalul producţiei agricole este 35% producţie animală, 69% producţie vegetală. Este un raport de ţară subdezvoltată cu agricultura. Cum folosim banii europeni şi ce punem peste banii europeni? Dar ce facem noi pe lângă ce primim de la Uniunea Europeană? Agricultura nu are culoare politică", a spus el, citat de reporterul RRA, Alexandra Cristea

Norica Nicolai: E nevoie de medici în România

Modul în care se desfăşoară campania electorală pentru europarlamentare îi nemulţumeşte pe cetăţeni care aşteaptă soluţii concrete şi nu declaraţii de bune intenţii - afirma la Cluj Norica Nicolai, eurodeputatul care deschide lista PNL la aceste alegeri.

Norica Nicolai: Românii îşi doresc să fie trataţi ca oameni care aduc plusvaloare Uniunii, dar în acelaşi timp îşi doresc să-şi aducă specialiştii acasă. De aceea nu au fost foarte fericiţi când ofertele de locuri de muncă din străinătate s-au revărsat asupra unor categorii profesionale, în special medici, şi au considerat că este nevoie de medici şi în România.(Reporter: Horea Dan, Radio Cluj)

Partidul Forţa Civică se prezintă la alegerile europene cu oameni tineri, bine pregătiţi, conştienţi de responsabilitatea care le revine dacă ajung în Parlamentul European - spune Mihai Răzvan Ungureanu, aflat în fruntea listei de candidaţi.

Mihai Răzvan Ungureanu: Regula pe care noi am stabilit-o însă în partid e cu totul alta. Trei-patru zile sunt într-adevăr zile de muncă la Bruxelles şi la Strasbourg şi alte două sunt valorificate în sensul următor: Un europarlamentar se alege în circumscripţia numită România. Orice problemă locală poate să aibă soluţii europene, presupune implicarea unui europarlamentar. Marea majoritate a eurocandidaţilor noştri au învăţat să facă politică pe seama propriilor convingeri.(Reporter: Mona Constantinescu)

Ion Sasu, preşedinte şi candidat al Partidului Dreptăţii Sociale, spune că formaţiunea sa propune pentru Parlamentul European candidaţi care militează pentru egalitatea de şanse pentru toţi locuitorii Uniunii Europene.

Ion Sasu: Candidaţii noştri, în eventualitatea în care ocupă fotolii parlamentare la Parlamentul European, vor aduce în atenţie nevoia ca în Europa toţi să fim egali, toţi să participăm cu demnitate la ceea ce se întâmplă. Prosperitatea în Europa să fie pentru toţi, pentru că din păcate la acest moment, cu regret o spun, România nu simte această prosperitate.(Reporter: Mugur Mihăiţă)Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza