Monica Iacob Ridzi, pe listele partidului lui Dan Diaconescu

Deputatul Monica Iacob Ridzi s-a înscris în PPDD şi va candida pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor în Colegiul 5 Petroşani-Petrila-Aninoasa, unde activează şi acum.

Adăugat: 15 Octombrie 2012
Ultima actualizare:15 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul Monica Iacob Ridzi s-a înscris, luni, în PPDD Hunedoara, ea urmând să candideze din partea acestui partid pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5 din Valea Jiului, colegiu în care a candidat şi la scrutinul precedent.
    
Preşedintele PPDD Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, a declarat, luni, că Monica Iacob Ridzi a semnat adeziunea la PPDD, aceasta fiind desemnată candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5, Petroşani-Petrila-Aninoasa.
    
"Prin alocarea Colegiului uninominal 5, am finalizat lista cu candidaturi pentru alegerile din decembrie. Faptul că Monica Iacob Ridzi candidează în Valea Jiului, în colegiul în care are şi domiciliul, demonstrează că noi, cei din PPDD, venim în faţa electoratului cu oameni responsabili, cu experienţă în politică şi care cunosc problemele Văii Jiului. Principalul nostru scop este de a trimite oameni de-ai locului", a spus Vochiţoiu.
    
În 6 octombrie, liderul PPDD, Dan Diaconescu, declara că nu ştie despre vreo candidatură a Monicăi Iacob Ridzi din partea PPDD şi că, din ceea ce cunoaşte, aceasta ar vrea să participe la alegerile parlamentare sub sigla USL.
    
În 19 septembrie, Monica Iacob Ridzi şi-a anunţat demisia din PDL, afirmând că acesta a devenit "un partid al dublei măsuri".
    
Tot atunci, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta.

Monica Iacob Ridzi, traseu politic
    
Monica Iacob Ridzi s-a înscris în Partidul Democrat în anul 1997, promovând rapid în structura organizatorică a Organizaţiei de Tineret - Petroşani: secretar (1998-1999) şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Local (1999-2001), apoi în cea a Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat - Hunedoara: vicepreşedinte (1999-2001) şi preşedinte (2001-2006) al Biroului Permanent Judeţean. În paralel, a lucrat şi pe posturile de consilier parlamentar (2000-2004) şi consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara (iunie - decembrie 2004).
    
Şi-a continuat ascensiunea pe plan politic devenind vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat, Departamentul pentru Relaţii Internaţionale (2001-2006) şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al Partidului Democrat - Hunedoara (din 2005).
    
Cu ocazia Convenţiei Naţionale a Organizaţiei de Tineret a PDL din 23 februarie 2008, Monica Iacob Ridzi a fost aleasă în unanimitate de cei 774 de tineri PDL participanţi în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal, ea fiind şi unicul candidat la această funcţie.
    
Ridzi a fost aleasă parlamentar de Hunedoara, în 2004, pe listele Alianţei D.A. Ea este soţia lui Tiberiu Iacob Ridzi, primar al municipiului Petroşani din 18 martie 2007.

Ridzi a fost europarlamentar din 1 ianuarie 2007. La alegerile din 25 noiembrie 2007 pentru Parlamentul European, a fost realeasă din partea aceleiaşi formaţiuni, iar la alegerile legislative din 2008 a obţinut un mandat de deputat în Parlamentul României şi a fost numită ministru al tineretului şi sportului în guvernul Emil Boc.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
15 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza