Monica Iacob Ridzi, 5 ani de închisoare

Deputatul PP-DD, Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a fost condamnată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare în dosarul privind organizarea Zilei Tineretului.

Adăugat: 27 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:21 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Monica Iacob Ritzi
trimite pe mail

Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie şi uz de fals, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Alături de Monica Iacob Ridzi au mai fost trimise în judecată alte 11 persoane.

Potrivit DNA, în mai 2009, fostul ministru, în calitate de ordonator principal de credite, a atribuit ilegal unor firme private contracte de prestări servicii sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional, dedicate Zilei Naţionale a Tineretului.

Prejudiciul a fost estimat la 650.000 de euro.

Pentru recuperarea banilor s-a instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri ale Monicăi Iacob Ridzi, asupra unor conturi bancare şi a peste un milion de lei din contul unor firme.

În 19 septembrie 2012 demisionează din PDL

Monica Iacob Ridzi a demisionat din partid şi a anunţat că urmează să activeze ca parlamentar independent până la finele mandatului.

"Este adevărat, am demisionat în această dimineaţă din PDL, după aproape 16 ani de când sunt membru în acest partid", declara la aceea dată, Monica Iacob Ridzi pentru Radio România Actualităţi.

Fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada 2008-2009, ulterior trimisă în judecată pentru fapte de corupţie, Monica Iacob Ridzi susţine că formaţiunea din care făcea parte nu a sprijinit-o îndeajuns, fiind, cităm "un partid al dublei măsuri".

Pe 15 octombrie 2012 se înscrie pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu

Activează în prezent ca deputat PP-DD.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:
21 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza