Moldova mulţumeşte Bucureştiului

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a mulţumit Bucureştiului pentru sprijinul acordat în timpul recentelor inundaţii din Lunca Prutului şi pentru refacerea caselor sinistraţilor.

Adăugat: 17 Iulie 2010
Ultima actualizare:17 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mihai Ghimpu a făcut aceste declaraţii în cadrul dialogului purtat în direct cu ascultătorii Radio Moldova.


 Autorităţile moldovene au solicitat ca o parte din creditul nerambursabil de 100 de milioane de euro acordat de România pentru următorii patru ani să fie alocaţi în materiale de construcţii. Acestea ar putea să ajungă în zona sinistrată în două săptămâni.


"Am solicitat un sprijin din partea României, şi în discuţii cu preşedintele Băsescu l-am rugat să ne ajute tocmai în această problemă, cea mai importantă pentru noi: construcţia caselor. Ajutoare umanitare vin, dar eu vorbesc de materiale de construcţii, fiindcă acestea sunt cele mai importante. Trebuie să prezentăm României concret câte case, aproximativ, pentru că numărul precis al caselor îl vom avea atunci când se vor retrage apele".


Preşedintele Mihai Ghimpu s-a referit şi la recenta decizie a Curţii Constituţionale de la Chişinău, prin care decretul privind declararea zilei de 28 iunie 1940 drept zi a ocupaţiei sovietice a fost declarat neconstituţional. "Prin această decizie Curtea a mai tras încă un glonte în victimele ucise de regimul comunist", astfel a a precizat Mihai Ghimpu această decizie a Curţii Constituţionale.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Lina Grâu, corespondent Radio Moldova
Adăugat:
17 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza