Modul de calcul al ratei de infectare, motiv de dispută politică

Totul a pornit de la un schimb de opinii între fostul ministru al muncii Violeta Alexandru de la PNL şi ministrul Vlad Voiculescu de la USR.

Adăugat: 25 Martie 2021
Ultima actualizare:25 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Modul de calcul al ratei de infectare a ajuns motiv de dispută politică şi chiar pentru crearea unei comisii parlamentare de anchetă.

Subiectul, folosit şi în timpul campaniei electorale, a fost acum readus în atenţie de ministrul sănătăţii.

A intervenit chiar şi preşedintele Klaus Iohannis, care le-a reaminit responsabililor din sănătate că priorităţile sunt altele, inclusiv creşterea numărului de paturi la terapie intensivă pentru bolnavii COVID.
 

Totul a pornit de la un schimb de opinii între fostul ministru al muncii Violeta Alexandru de la PNL şi ministrul Vlad Voiculescu de la USR.

Acesta a scris pe Facebook că l-a surprins "felul inovativ" pe care predecesorii săi liberali l-au folosit în calcularea incidenţei de infectare înainte de alegeri.

Postarea sa a fost însă temperată chiar de colegi din propriul partid.

Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS: Eu cred că e vorba doar de un mod de calcul diferit. Aşa cum ştim, modul de calcul de-a lungul anului trecut şi de-a lungul anului ăsta s-au tot schimbat, s-au adaptat, am învăţat cu toţii din lupta cu această pandemie. Cred că este vorba doar de un mod de calcul diferit şi, cu siguranţă, coaliţia nu se rupe, coaliţia abia a început să funcţioneze.

Ulterior, şi Vlad Voiculescu a revenit şi a spus că nu este nimic dramatic în neregulă în legătură cu modul de stabilire a ratei de infectare înainte de alegeri.

Însă, după afirmaţiile sale iniţiale, PSD a reacţionat rapid şi a cerut înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care autorităţile calculează rata de infectare.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD: Vom depune cerere pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă, vizavi de declaraţiile domnului Vlad Voiculescu, cum că au fost măsluite datele în timpul alegerilor. Am convingerea că veţi fi de acord şi că veţi susţine demersul nostru.

A reacţionat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a declarat categoric ca modalitatea de calcul a ratei de infectare înainte de alegeri a fost corectă şi transparentă.

El a transmis responsabilior din sănătate că discuţiile teoretice despre formula de calcul nu opresc pandemia şi nu alină suferinţa pacienţilor.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza