Modul de calcul al pensiilor speciale, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern

Guvernul discută, în şedinţa de azi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va fi schimbat modul de calcul al pensiilor speciale, precum şi procedura de actualizare a acestora.

Adăugat: 4 August 2017
Ultima actualizare:4 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierului României
trimite pe mail

UPDATE ora 14.00. Şedinţă de guvern, în plină desfăşurare, la Palatul Victoria, unde miniştrii discută despre modificări la calculul pensiilor speciale, precum şi despre programul de vaccinare sau situaţia din agricultură.

În deschiderea reuniunii, premierul Mihai Tudose a subliniat rezultatele bune ale economiei româneşti, remarcate în raportul Oficiului European de Statistică, EUROSTAT.

"Avem 5,7 creştere economică, cea mai mare din Uniunea Europeană. Rata şomajului - la 5,3, minimul istoric. Deci, mai avem un pic şi avem o problemă cu forţa de muncă. Exporturile sunt la maximul istoric, puterea de cumpărare - la fel. Şi, pentru prima dată, tot ce a fost Fondul European pentru Agricultură de luat s-a luat şi au fost date toate subvenţiile cu mult înaintea termenelor, ne-a ajutat şi natura, şi se pare că o să avem cele mai mari producţii pe câteva articole, cum ar fi grâul, floarea-soarelui, sunt producţii record", a spus şeful guvernului.

Guvernul discută, în şedinţa de  azi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va fi schimbat modul de calcul al pensiilor speciale, precum şi procedura de actualizare a acestora.

Clarificări pe tema pensiilor speciale au fost aduse, chiar în această dimineaţă, de ministrul apărării naţionale, care a subliniat că bugetul nu mai suportă pensii mai mari decât salariile.

Surse guvernamentale au anunţat că ordonanţa privind pensiile militarilor se va afla pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern, precizează redactorul RRA.

În primul rând, se urmăreşte ca aceste pensii sa nu fie mai mari decât salariile, cum este acum.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, preciza, astăzi, că sunt recunoscute sacrificiile şi profesionalismul militarilor, dar trebuie să se asigure stabilitatea şi predictibilitatea bugeată a pensiilor militare şi actualizarea cuantumurilor acestora.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern se mai află şi ordonanţa de urgenţa prin care se vor plafona indemnizaţiile acordate mamelor pentru creşterea copilului până la 2 ani, 1800 de euro, maximum este suma agreată până acum în acest caz şi, de asemenea, miniştrii vor dezbate şi textul unei alte ordonanţe de urgenţă, prin care ELCEN va trece de la Ministerul Economiei la Primăria Capitalei.

De menţionat că Legea vaccinarii a fost retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei de guvern.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
4 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza