Modificările privind conflictul de interese, avizate negativ de Ministerul Justiției

Ministrul Tudorel Toader a explicat că instituția pe care o conduce are deja o inițiativă legislativă care se referă la infracțiunea de conflict de interese.

Adăugat: 5 Aprilie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ modificărilor aduse în Parlament proiectului de lege privind conflictul de interese, a precizat astăzi ministrul Tudorel Toader.

El a explicat că instituţia pe care o conduce are o iniţiativă legislativă care se referă şi la modificarea prevederilor legate de această infracţiune.

"Sub semnătura mea, a plecat o avizare negativă, de nesusţinere a proiectului de lege, pentru că venim cu proiectul nostru, prin care punem de acord. E adevărat că noi rămânem aici în limita deciziilor Curţii. Legiuitorul are deplina libertate să modifice şi mai mult decât limitele deciziei Curţii Constituţionale. Curtea ce a declarat neconstituţional? Sintagma aceea, raporturi comerciale, sau orice altă persoană juridică de la 308, dar nu înseamnă că legiuitorul nu poate să mai introducă sintagma aia. El este obligat să clarifice ce a cerut Curtea, dar nu înseamnă că pe conflictul de interese nu poate să adauge sau nu poate să scadă", a spus Tudorel Toader.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a admis ieri modificări ale articolelor 301 şi 308 din Codul Penal, astfel că sintagma ''conflict de interese'' este înlocuită cu "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane''.

De asemenea, pentru ca angajarea rudelor sau a altor apropiaţi ai unui funcţionar public să constituie infracţiune, trebuie să fi fost pricinuit un prejudiciu de interes public, au stabilit deputaţii din Comisia juridică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza